Friday, 13 October 2017

MINYAK IKAN UNTUK ANAK

Percubaan bagi Zaid Harits Minyak ikan omega guard

Masukkan dalam mulut, terus die gigit..

Tak de pulak die menolak ke ape..lagii suka adelah..tinggal sampul kapsul je..hihi


Alhamdulillah..lepas ni dah bole bagii setiap minggu..hiihuu
Baik untuk sistem pertanan badan Harits dan perkembangn otak Harits..insha Allah..


Mama hanya berusaha selebihnya ALLAH yg Maha memberi.
Pstt: minyak ikan pon boleh bantu untuk cantik tau..lagi2 kulit kering dan berjerawat..

Untuk yg kulit KERING omega bantu untuk melebapkan kulit

Untuk kulit berjerawat OMEGA bantu untuk
kurangkan radang pada bahagian kulit yg berjerawat

Untuk sebarang order atau pertanyaan produk bole terus whatsapp diyana ye

Diyana
0167244796

Thursday, 12 October 2017

RAMBUT GUGUR TIADA DENGAN PENGAMBILAN PROTEIN ESP

Diyana akui dulu rambut diyana banyak sangat gugur walaupun muda lagikk masa tu..haha


Bermacam-macam shampoo ku tukar untuk atasi masalah rambut gugur nii tapii tak mendatangkan hasil..huhu..menyedihkan.


Sampaiilah dah berkahwin dan bersalinkan Harits..

Rambut gugur makin menjadi2 tau..

Sekali sauk guna tgn tu bukan main lagii berguguran ke lantai tanpa jemu..

Kalau guna sikat korang bayangkan la mcm mana

Rase macam menipis dah rambut nii..takutt botakk pulak kepala kalau dibiarkan lama2..
Kan rambut tu ibarat mahkota bagi wanita

Image may contain: 1 person, shoes
Tak kan muka je nak cecantik, rambut we olls pon kenela kuat dan shiny😁😍

That's why la diyana suka sgt ENERGIZING SOY PROTEIN {ESP} ni sebab dapat bantu BINA SEL RAMBUT diyana supaya lebih sihat dan kuat  plus kulit pon makin cantikk

Lagikk bestt aset wanita korang pon makin anjal tau..tak dela kendur je..

eh,kita ni kan perempuan,KOLAGEN dalam badan sah-sahla menjunam jatuh sebanyak 1% since kita dah berumur 20 an tau..so TAKE NOTE..jangan ambil mudah ok jelitawan.

Kolagen kan dari sumber PROTEIN jugak..so, kalau korang ade bajet lebih bole consume KOLAGEN SHAKLEE kalau nak yg medium bajet  bole ambil ESP dan kalau nak kolagen yg murah bole ambil VITAMIN C  shaklee


so,better kita bertindak untuk AMBIL SUMBER PROTEIN sekarang dan PROTEIN yg terbaik ialah ESP.
klik sini

promosi October masih lagi on korang BELI 4 TIN ESP dapat diskaun 5% tau

Kalau mereka (para suami)  nak cari lain jugakk..haaa...mai sini kita lilit dengan rambut kuat bak hang niihh..



astaghfirullahalazim.Diyana..insoff

DIYANA
0167244796


LIGAMEN LUTUT KOYAK DAN BENGKAK-omega guard anti radang terbaik


Suami diyana memang aktif bab bersukan ni especially sukan TAKRAW

Ade satu hari tu dalam tahun ni jugak dah beberapa bulan yg lepasla, seingat diyana sebelum puasa, jumpe doktor dan doktor sahkan memang ligamen pada lutut tu da KOYAK

So doktor suh DECIDE sama ada nak buat operation atau pon tidak..

Suami decide untuk tidak buat operation, just REST dulu dari aktiviti bersukan nii..

Lepas raya suami kata 'tak boleh ni BERAT dah makin naik' soo kene terusskan aktiviti bersukan..



.
Bulan nii, start 2 minggu lepass, suami cakap macam rasa bengkak, sakit kat bahagian lutut yg ligament koyak tu.

Bila nak solat time duduk antara dua sujud tu sakit sangat..sebab bengkak kan

Then suami kata tak pela abang nak try OMEGA GUARD nii since sebagai antiRADANG kan..
Image may contain: text
Kesan 24 hours, suami  dpt..  bengkak pada lutut dah berkurangan..alhamdulillah. Bila solat tu dah rase ringan dan kaki bole dibengkokkan dengan baik.

Syukur dapat bantu suamii dengan supplement shaklee yg semulajadii ni..

Memang ACL yg koyak tak dpt dibetulkan tapii bengkak yg suami alamii dpt dikurangkan plusss omega pon dpt bantu suamii maintain kan berat badan

So,korang kalau ade antara ahli keluarga yang ade sakit sendi ke dan dalam masa yg sama nak turunkanberat OMEGA GUARD is the best choice ok

No automatic alt text available.


Alhamdulillah thank you Allah
That my husband #shakleeffect


Diyana
016.7244.796

fb:supplement dan kesihatan
instagram: shaklee_bydiyana

Tuesday, 10 October 2017

COACHING TIME AND PLAY

Semalam diyana coaching dengan upline Fai Nardir.

Alhamdulillah walaupun secara santai je namun sangat membakar diri ni.
Mebakar diri ini untuk meneruskan perjuangan dalam bisnes shaklee,

walaupun pelbagai mehnah dalam berbisnes ni namun diyana sentiasa menggangap ianya sebagai batu loncatan untuk diyana teruskan apa yang diyana dah mulakan..Bukan hanya terkubur begitu sahaja..

insha Allah I will and i can.


Dlam pada coaching dan revise target untuk October 2017, anak-anak kami pula sibuk bermain dekat playground.hihi..

Image may contain: 1 person, smiling

Syok betul tgok Harits seronok berkawan.

Tak sangka dah besar dah anakku..pejam celik je dah nak dekat 2 tahun..

Image may contain: 1 person


Mama sayang Harits..mama nak berikan yg terbaik buat Harits..pendidikan yang terbaik..mama nak buatkan saving untuk Harits supaya bila Harits nak belajar nanti dah tak perlu untuk bayar pinjaman pembelajaran..

Harits kekuatan Mama dan papa..
Image may contain: one or more people and people sitting

Doakn mama mampu berlari laju dalam bisnes shaklee nii untuk memberi keselesaan pada kehidupan kita akan datang.

Ya Allah jadikan aku hartawan supaya aku jadi lebih dermawan Ya Allah..Bantu aku untuk memimpin Millionaire Empire group ini untuk sama-sama berjaya di dunia dan akhirat..Bantu aku Ya Allah supaya perkongsian aku dapat memberi manfaat untuk manusia sejagat dan sebagai satu sedekah ketika aku tidak lagi berada di dunia ini..

Terima kasih Ya Allah atas nikmat rezeki selama 28 tahun aku hidup ini..Lorongkan jalan aku dalam bisnes ni untuk aku lebih banyak memberi untuk membantu mereka menaik taraf kehidupan mereka Ya Allah.

Aamin ya rabb

Buat suamiku Mohd Norazam terima kasih kerana sentiasa bersama syg di saat jatuh dan bangun..di saat duka dan gembira..
Semoga kita sama2 dapat capai impian kita untuk bina keluarga yg bahagia till jannah..doakan sayang dan terima kasih sebab sentiasa support dan merestui sayang dalam bisnes ini.


loves
Diyana
0167244796

MY PASSION TO HELP PEOPLE


Diyana suka bisnes shaklee nii sebab terasa dekat dgn JIWA diyana yg suka bantu orang.

Suka tolong orang..suka bila orang happy..

 Diyana suka bantu mereka untuk atasi masalah mereka melaui produk shaklee

Rasa legaa sgt kalau dpt bantu selesaikan masalah mereka melalui produk shaklee ni.

Seronok bila mereka gembira dgn effect yg positif..and diyana mmg percaya dgn produk shklee yg dah lebih 100 tahun bertapak dlm dunia supplemen nii


And yg paling berharga Diyana dapat bantu mereka yg ingin jana pendapatan tambahan, diyana tahu :

masih ada keluarga di luar sana yang tak mampu nak beli beras
masih ada keluarga di luar sana yg Tesco pun tak pernah jejak "
masih ada keluarga di luar sana yg tak mampu nak beli beg sekolah pon
masih ada lagi keluarga yg tak mampu pun nak beli kasut sekolah even kasut sekolah anak mereka koyak rabak


Walaupun Diyana belom sampai tahap mampu memberi lebih pada orang diluar sana tapi InshaAllah suatu hari nanti.

Diyana bantu ikhlas kerana Allah bukan untuk mendapat keuntungan semata mata

Doakan diyana dapat bantu lebih ramaiii lagii supaya mereka dapat merasa manisnya sebuah kejayaan dan berharganya sebuah pemberian

Insha Allah.

Anda yang ingin berbisnes shaklee untuk membantu  ibu bapa anda,untuk membantu diri anda,untuk membantu suami anda,untuk beri yang terbaik untuk anak anda,diyana sedia membantu anda..

5 seats for OCTOBER intake



lots of love
diyana
0167244796

fb:supplemen dan kesihatan
instagram: shaklee_bydiyana

Wednesday, 23 August 2017

6 SEBAB KENAPA PERLU MEMILIH OMEGA GUARD SHAKLEE

Entri sebelum ni diyana ada cerita tentang tips-tips untuk memilih minyak ikan yg terbaik serta manfaast asid lemak omega 3 untuk kesihatan,

Justeru hari ni macam terpanggil nak share tentang kenapa perlu memilih OMEGA GUARD shaklee

1] Omega guard shaklee telah melalui 3 peringkat PENAPISAN untuk mendapatkan minyak ikan omega 3 yg paling tulen,pekat serta bebas dengan logam berat sepeti PLUMBUM, ARSENIK,MERKURI dan sebagainya.


2] Omega guard mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3semulajadi termasuk EPA,DHA, ALA dan banyak lagi..


3] Omega Gurad adalah bergred Farmaseutikal.

Bermaksud walaupun omega guard bukan UBAT tetapi ianya mampu memberikan kesan yg sama seperti ubat


4] Omega Guard mempunyai kepekatan omega 3 yg lebih tinggi berbanding jenama lain di pasaran


5] Mempunya rasa dan bau ikan yg minimum


6] Diiktiraf oleh FRIENDS OF THE SEA

Untuk memastikan sumber ikan berpanjangan dan kualiti yg terbaik, shaklee memastikan bahawa hanya tempat yg sesuai sahaja untuk menangkap ikan dan pihak shaklee tidak membenarkan peenangkapan ikan ketika ikan sedang bertelur.


Jnagan lepasskan peluang untuk dapatkan promosi omega gurad bulan ni ye

beli 5 botol omega dapat free voucher bernilai RM 60

Korang boleh kongsi dengan member  or family korang untuk dapatkan sebotol sorang,

tak rugi pon kita melabur untuk kesihtaan malah berbaloi-baloi

lots of love
DIYANA

ig: shaklee_bydiyana

0167244796


Tuesday, 22 August 2017

7 KEBAIKAN ASID LEMAK OMEGA 3 UNTUK KESIHATAN



APA itu OMEGA 3?

Asid lemak omega 3 ialah  polyunsaturated fatty acid (PUFA) iaitu sejnis lemak sihat yg sgt diperlukan oleh badan kita untuk manfaat kesihatan.

Ianya membantu dalam penghasilan sel membran. Bila sel membran kita lengkap dgn nutrien/sihat ia membantu pengambilan nutrisi ke dalam sel bdan dengan lebih baik.




ANDA TAHU TAK?

Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

Fungsi EPA
  • Mencegah kanser
  • Mencegah pembekuan darah
  • Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
  • Baik untuk pesakit jantung
  • Menghindar tekanan perasaan
  • Mencegah penyakit darah tinggi                


Tugas DHA
  • Mencegah asma
  • Meningkatkan daya seksual
  • Mencegah sakit kulit
  • Mengelakkan kanser payu dara
  • Mengelak kanser prostat
  • Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
  • Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan


Asid lemak omega 3 tidak boleh dihasilkan sendiri oleh badan. Jadi kita perlu dapatkan daripada sumber makanan atau suplemen.



KELEBIHAN OMEGA 3
1] KESIHATAN JANTUNG
DHA dan EPA adalah bagus untuk mengurangkan KERADANGAN. Keradangan pada tubuh akan menyebabkan kerosakan pada salur darah dan menyebabkan penyakit jantung.
Apabila salur darah sihat, jantung dapat mengepam darah dengan lebih baik. Maka, ia dapat mengekalkan peredaran darah dan irama jantung yang sihat.
Selain itu, omega 3 juga membantu meningkatkan tahap HDL iaitu kolestrol baik untuk tubuh kita.

2] MENYOKONG FUNGSI OTAK 

Otak kita mengandungi 60% lemak.
DHA dalam asid lemak omega 3 penting  untuk membantu kesihatan otak.
Secara ringkas, pengambilan asid lemak omega 3 dapat membantu kesihatan otak dari segi:
  • Memperbaiki fungsi kognitif dan emosi
  • Meningkatkan daya ingatan, pembelajaran dan daya tumpuan
  • Melambatkan kemerosotan mental yang berkaitan dengan penuaan seperti alzheimer, parkinson dan lain-lain lagi.


3] MENYOKONG FLEKSIBILITI SENDI
Asid lemak omega 3 bersifat anti keradangan, asid lemak omega 3 dapat membantu mengurangkan rasa sakit pada sendi.
Antara kebaikan asid lemak omega 3 untuk sendi:
  • Sebagai Pelincir semulajadi dan memudahkan pergerakan
  • Mengurangkan keradangan sekaligus melegakan simptom sakit sendi


4] PERKEMBANGAN BAYI

 Asid lemak omega 3 penting diambil di sepanjang kehamilan untuk  membantu meningkatkan perkembangan sensori, kognitif dan motor bayi.


5] KESIHATAN KULIT
Asid lemak omega 3 bertanggungjawab dalam penghasilan sel membran yang lebih sihat,Bila sel sihat maka laluan untuk nutrisi sampai ke kulit akan lebih mudah. Jdi kulit secara tak lanngsung akan lebih cantik.
OMEGA GUARD dapat membantu mengatasi masalah seperti:
  • kulit kering
  • kuku rapuh
  • rambut kusam
  • gatal gatal
  • ruam kulit



6] Meningkatkan kesihatan imun

BAGAIMANA OMEGA 3 BERTINDAK UNTUK TINGKATKAN IMUN?
  • Menyokong dalam penghasilan B sel dalam badan kita. B sel ini diperlukan dalam badan kita untuk penghasilan antibodi supaya PERTAHANAN badan akan lebih baik


7] KESIHATAN DAN KEMATANGAN SPERMA

Minyak ikan omega 3 memainkan peranan penting dalam badan sebagai komponen fosfolipid yang membentuk struktur membran sel termasuk sel sperma untuk membantu kepa KEMATANGAN dan KESIHATAN sel sperma.

LOVING TO SHARE
DIYANA
0167244796