Friday, 10 November 2017

SEMBELIT SAMPAI BERDARAH--- ostematrix bantu lembutkan najis

Lepas melahirkan Harits diyana mengalami sembelit yg sangat terukk sampai luka pada bahagian dubur..
Perit sangat!


Bayangkan kalau 2 kali membuang dalam satu hari tapii KERASS macam batu memang menjadi igauan NGERI sampai bila-bila


Ade satu masa tu diyana membuang keluar macam FRESH BLOOD tau..tak tahu la datang dari mana..banyak pulak tu..


Rasa nak pitam tengok!!😣


Then, diyana takutt sgt kalau ade komplikasi ke hape disebabkan perkara tu, terusss terpikir kan OSTEMATRIX nii




Nekadd tak nak dah lalui SEMBELIT yg memeritkan!
Sembelit yg menyakitkan!
Alhamdulillah,Allah izinkan penyembuhan itu melalui OSTEMATRIX
Konsisten dengan OSTEMATRIX diyana rase mudah untuk membuang..tak de dah takutt dan fobia nak membuang..najis pon lebih lembut tak seperti sebelumnya KERASS
Tidur pon jadi lebihh lena.. tak de dah sengal-sengal badan..sakit2 kaki..
Syukur,alhamdulillah
That's my #shakleeffect

diyana
0167244796

SETTING YOUR BIG WHY UNTUK BERJAYA

Bisnes ape ni?
Supplement?ade orang nak beli ke?boleh kaya ke?
Kenapa tak try jual insurans ke jual tudung ke?


First time kene tanya pehh..Diyana tak tahu nak jawab ape beb..sebab Diyana tak tahu ape BIG WHY Diyana dalam bisnes ni


Pada mulanya buat sebab suka2 je nak berbisnes tak pikir pon nak survive bermati-matian ke hape..
Tak pikir pon cabaran kat depan belakang tepi tgah semua macam mana..


Main buat je la..


Then tak dapat hasil yg memuaskan pon..Diyana rase biasa je,tak rase pon nak PUSH HARDER

.sebab suami pon mampu tanggung lagii apa..by the way diyana seorang suri rumah sepenuh masa ye


Then bila pikir balik sampai bila berbisnes tapi tak dapat yg result yg best ni..i am lack of something..yess i know!

Selama ni buat bisnes tapi tak de BIG WHY yg kuat..so macam lalang kene tiup angin,angin baik bersemangatla angin tak best buat ala kadar je..then jelas kesannya memang ala kadar!

Then,tiba2 terbayang mcm mana kalau suami aku tak de aku nak bagi anak aku makan apa?

Teringat pulak kat emak dan abah kat rumah, berapa banyak dah aku bagi..dah cukup ke balas jasa mak abah ?


Nak diikutkan berapa banyak pulak jasa mereka pada aku,membesarkan,mnyekolahkan,beri makan pakai yg selesa tak pernah tak cukup kami 5 beradik.

Then sekarang tak kaan nak duduk goyang kaki dan selesa dgn keadaan sekarang.tak kan nak tggu adik beradik lain wakilkan aku.aku bagi apa??
Dpt belikan apa yg mak abah suka pon dah kira best dah kan lagi2 suri rumah macam saya...kita gembira bila mereka gembira



Lebih gembira lagi dpt bawak mak abah pergi umrah PERCUMA,kan.

Itu yg shaklee tawarkan kepada leader yg layak.Diyana belum lagii layak jadi diyana akan fight untuk  dapatkan tiket umrah percuma ni,InshaALLAH..

Tiada daya upaya Diyana tanpa izin ALLAH..Ya Allah bantulah aku untuk beroleh kejayaan dlm bisnes shaklee ni demi kebahagiaan insan yg aku sayang

Dikhabarkan  sebelum bertolak, shaklee beri sling bag, luggage dan set telekung untuk wanita, serta set kain ihram untuk lelaki. 

Shaklee turut adakan kursus Umrah, sekaligus dengan taklimat trip insentif Umrah di Home Office. Tiket penerbangan, hotel, makan minum ditanggung sepenuhnya.

Hotel penginapan mereka pula yang terletak betul-betul sebelah Masjid Nabawi, sangat memudahkan kita untuk beribadah..

Allahuakhbar, shaklee always appreciate die punya leader sampai tahap macam tu sekali..

Sbab tu la Diyana masih setia bersama Shaklee..INCOME DAPAT,KESIHATAN DAPAT,dan yg penting shaklee sgt menghargai kami sebagai pengedar terutamanya kepada pengedar yg commit sungguh sungguh dalam bisnes shaklee ni.


loves
diyana
0167244796




DETOX UNTUK ATASI MASALAH JERAWAT

Jadi igauan ngeri sgt kan bila jerawat start bertempek kat muka kita.
Nightmare weyh!


Rase macam nak dipicit semua biar kecut dan hilang dgn cepat..
Tak suka sgt bila tgok kulit muka menggerutu..

Rase insecure sgt bila nak jumpe orang..better duk dalam bilik dari dedahkan diri kat orang ramai.
Confident level menjunam ke tahap 5% dah.

Banyak sebab kenapa jerawat suka duk bertempek tu antaranya banyak toksin dalam badan korang..
Jadi korang perlu detox.


APA ITU DETOX?

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebelum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar yang paling optimum.


So penyelesaiannya korang bole ambil ALFALFA dan herblax untuk detox..clearkan toksin dalam darah..

kasi bersih..

yg mana membuang 3 kali sehari tu better detox dulu ye since herblax dan alfalfa ni pon bole buat korang membuang dgn jayanya.😁




VITAMIN C sgt2 sgt2 sgt2 membantu kecutkan jerawat tau..pernah diyana tumbuh jerawat kat hidung tau then konsisten vitamin c ni memang sekejap je jerawat dah kecut..tak sampai seminggu weyh..best giler



ESP nih pon membantu dalam pembentukan sel2 kulit yg baru dalam badan kita..kalau tak cukup protein macam mana kulit nak diperbaharui dgn baik..

dahla kulit kusam parut-parut lama jerawat banyak pulak tu..so,ESP bantu untuk buat kulit muka glowing dan pudarkan parut jerawat.



Kalau nak try set kecantikan shaklee?

Teruss whatsapp diyana ye

Diyana akan bantu korang buat pilihan mengikut bajet korang
Diyana
0167244796

instagram: shaklee_bydiyana

Sunday, 5 November 2017

SET KURUS EKONOMI SHAKLEE-DETOX DAN BAKAR LEMAK

Mengimbau kenangan Lama😁😉
Ni sebenarnya gambar suami time student dulu..hihi


Kuruss kan🤣
Alkisah sebelum kiteorang nak kawen dulu husband diyana ni merupakan customer set kurus shaklee yg setia


Alfalfa untuk DETOKS

Lecithin untuk bakar LELEMAKS


sukan badminton dan takraw memang favorite my husband..so dengan bantuan 2 supplement ni,kawal pemakanan dan bersukan.
Alhamdulillah. 3 bulan sebelum kahwin jadi kenyataan berat turun gilerr..


Terkejutt i tgok awat hensem sgt nii..kih3..
Kuruss gilerr weyh..
Time tu rase macam pinang dibelah dua..😁
Sekarang ni suami still maintainkan berat dengan SET KURUS shaklee nii..
Jadi kesimpulannya, shaklee tak pernah menyatakan hanya penggunaan supplemen sahaja untuk kurus tetapiii nak kuruss amalkanlah gaya hidup yg sihat,pemakanan yg sihat dan pemilihan supplemen sebijaknya.
So korang nak SET KURUS,SET DETOX, SET CANTIK..
Meh..whatsapp diyana kita sembang2😁
Diyana
0167244796

OSTEMATRIX MEMBANTU IBU HAMIL YG MENGALAMI SEMBELIT

Alhamdulillah dapat feedback yg positif dari customer diyana nii.
customer diyana ni baru semalam consume ostematrix nii..


Hari ni dah dapat feedback yg best..seronok dapat bantu customer selesaikan masalah yg mereka hadapi..diyana tumpang gembira.


Diyana suka bisnes shaklee ni sebab dapat bantu orang..dapat juga berkongsi ilmu yg bermanfaat pada customer mahupun pada rakan setia media social..


Sesungguhnya diyana bantu customer kerana Allah Taa'la..
Diyana berkongsi perkara kebaikan kerana Allah Taa'la..
Semoga ianya menjadi salah satu sedekah untuk diyana bawa sehingga penghujung hayat diyana.



Diyana
0167244796

BISNES ONLINE TERBAIK.....TAMBAH INCOME BERSAMA SHAKLEE

Alhamdulillah diyana berjaya masuk group Gerak Gempur October nii...tak senang duduk weyh dibuatnya
Serase ade je mata memerhati melihatku dari jauh..hak3..
Ayat macam hape je..
Group ni asalnya my upline Fai Nardir nak 5 orang je sebenarnye untuk beliau FOKUS serba serbi untuk bantu kami memecut dalam bisnes shaklee nii


But since ramai antara PROJECT SHAKLEE TEAM under my upline yg nak dibantu MEROKET dan BANGKIT maka jumlahnya semakin bertambah..
Kami telah dipantau sepenuhnya untuk pastikan kami berjaya capai target kami pada bulan nii..
Syoknya...rase macam usaha dihargai weyh, yg bagus DIPUJI yg mana KURANG juga dipuji dan diperbetulkan untuk mendapatkan hasil yg terbaikk
Such a great support group!


.
My upline loves to attract people with voice note then that's why la korang tengok banyak sgt voice note nii.. sebab beliau kata suara mampu menarik orang untuk mendengar..
Macam AURA tau..aura tu boleh sampai dengan suara..so jangan perkecilkan KUASA suara korang..hihi..


.
Diyana mencari anda yg serius ingin berbisnes untuk diyana masukkan dalam group awesome nii!
Diyana nak bantu anda pada permulaan ini untuk jana RM500- RM2K sebulan.
Jom sama2 keluar dari comfort zone for unlimited income in the future
Usah bertangguh!


I am more than willing to help
Diyana
0167244796

1001 MANFAAT DALAM ENERGIZING SOY PROTEIN

Pagi tadi ingatkan nak bancuh la ESP sat gi diyana baru teringat ESP dah habis semalam..tggal sikit je lagii..
Tak pa aih, walaupun tak cukup 3 sudu nak bancuh ESP nih, diyana simpan sikit nak buat masker..



Nih la yg syok VITAMIN shaklee ni 2 in 1..

bole makan,bole buat masker jugak!

Mudah kan!tak payah la dok pikiaq nak beli masker, keluar duit lagi kata nak jimat..tak jimat-jimat jugak.

Bila dikira-kira balik harga skincare korang tu berapa aih?

Nak dibandingkan dengan harga ESP ni jauh lagi murah hang tau dak?


Ish apa pasal pulak cakap utara ni.buang tebiat ke diyana oi..haha
Kenapa diyana kata lagi murah bak hang?




Sebab ESP ni bole bantu serba serbi untuk bantu cantikkan kulit anda dari dalam
Boleh rawat jerawat dan jeragat
Bole bantu kecutkan jerawat
Bole buat kulit muka berseri
Boleh jadikan kulit muka lembut dan gebu
Bole jadikan anda awet muda




Selain itu bila korang consume ESP dapat lagi BONUS

Seimbangkan Hormon
Menyubur dan menguatkan rahim
Mmbantu menguatkan rambut
Menjadikan badan lebih bertenaga
Menurunkan berat badan
Menganjalkan payudara
Memudarkan parut strechmark


Hang rase berbaloi tak dengan harga RM 161 ni?korang bole dapat semua yg diyana senaraikan tu..but of course la korang kene KONSISTEN.tak mau skip2 ok
So, bila kulit sihat cantik bersih, make up tak perlu over pon dah menarik mata memandang😁..sebab kalau ade jerawat nak tutup dengan make up pon still nampak tau


Betul ke betul?
Diyana
0167244796

Thursday, 2 November 2017

VIVIX KECILKAN LIANG PORI DAN MELEMBAPKAN KULIT WAJAH

Mesti korang tertanya tanya what so special yg vivix ni bole bagi pada kulit wajah korang kan




Firstly korang patut try vivix ni sebab vivix bantu memberi tenaga pada sel badan korang

So if korang ambil sesudu teh sehari sebelum tidur.

esok paginya memang rase lain macam betul..BERTENAGA semaciaamm tau 
Tak tahu nak describe mcm mana tapi badan rase ringan la weyh..seriusly..tak de la lemau ke hape


Then korang akan rase senang nak membuang pagi tu..

sebab VIVIX ni bantu untuk detox dalamam korang.
Singkirkan segala macam toksin dalam badan korang.

.


Lepass tu satu yg special about vivix ni die bole kecilkan liang pori tau..Ni yang Diyana perasan..

Rase serba salah nak share ke tak sebab effect vivix ni mcm cepat gilerr
Ade beberapa hari tu diyana konsisten vivix setiap malam then ade buat masker vivix jugak, nak tahu ape jadi??


Esok paginya tgok muka liang pori mengecik baq hang weyh..licin tak nampak dengan mata kasar.selalu memng bole nampak jelasss..

Nii memang licin dan moist sgt kulit muka..rase best sgt time tu..tak percaya pon ade..

Tapi bila pikir balik betul la VIVIX ni kesann die cepatt sebab die tuju pada unit yg paling kecil dalam tubuh manusia iaitu SEL..
So korang yg nakk kecikkan liang pori dengan cepatt .HIGHLY RECOMMENDED ok.

You got both dear BEAUTY and HEALTH with VIVIX


Diyana tahu sekarang Diyana masih muda,if Diyana tak jaga badan dan kesihatan diyana dari sekarang
siapa lagi kan..Dan diyana sedar kesihatan perlu dijaga even time kita masih sihat lagii tanda kita bersyukur dengan anugerah ALLAH yang satu ini.

Better try than never 😁 because i already feel it
That's my #shakleeffect

Psst: Promosi untuk ahli baru shaklee yg mendaftar ahli,korang layak beli 2 botol vivix  dengan diskau 5% tau...cecepat booking dengan diyana

diyana
0167244796

instagram:vivix_shaklee_awesome
Fb page: Supplemen dan Kesihatan

Wednesday, 1 November 2017

6 TIPS MUDAH HILANGKAN JERAWAT

Hari ni rase terpanggil nak share 6  tips hilangkan jerawat secara mudah

Check it out ye kawan-kawan:



1. Pertama sekali dapatkan tidur yg cukup. Ianya kunci kepada AWET MUDA tau..durasi tidur yg terbaik kan adalah antara 6-8 jam.

Bila kita tidur lewat, hormon dlm badan akan jadi kacau bilau..Maka bila hormon tak stabil mnyebabkan JERAWAT akan mula  timbul.

So korang cuba untuk TIDUR AWAL ye supaya kita dpt tidur yg cukup ok..😘😘






2.Cuci muka korang 2 kali sehari dengan bersih dan pastikan korang keringkan wajah dengan kain yg bersih supaya kuman tidak menempel pada kulit muka.







3.So take note ok!

a.Elakkan makanan yg MANIS sebab ini akan mnyebabkan hormon ANDROGEN meningkat yg menyebabkan Kulit berminyak dan menakibatkan JERAWAT

b.Pemakanan yg tinggi SERAT akan melancarkan sistem pembuangan korang..

So tgok balikk tiap2 hari especially tiap pagi korang membuang tak?

Kalau tak maksudnya korang kene DETOKS hokey..supaya badan korang clear dengan toksin..

Bila toksin banyakk mnyebabkan jerawat..jadi rawat dalaman korang dulu.




4. Air putih yg mencukupi sgt membantu melancarkan sistem pembuangan korang serat membantu melembapkan kulit muka korang..Jangan tak tahu kalau kulit kering pon boleh mengundang jerawat tau

Jadi kene RAJIN minum air putih..cukupkan 8 gelas sehari..betulkan gaya hidup kita..insha Allah, kulit korang akan lebih berseri dan lebih cantik..

Jerawat pon larikk lintang pukang




5. Stress berkait rapat peningkatan penghasilan minyak yang dapat menyumbat pori-pori dan menyebabkan makin banyak jerawat terbentuk.

Jadi cuba tangani stress dengan baikk dan bijak




6. Energizing Soy Protein sgt membantu pudarkan jerawat dan menghasilkan sel kulit baru yg lebih cantikk. so sgt RECOMMENDED pada korang untuk atasi masalah parut jerawat

Vitamin C shaklee bantu untuk KECUTkan jerawat dan menjadikan kulit cerah secara semulajadi uolls

Nak kesann cepatt buat masker vit c + ESP nii..insha Allah jerawat tak berani nak lekatt lagikk..SERIAU katanya..gebuss,haluss,mulus



😁😁



Diyana
FOUNDER MILLIONAIRE EMPIRE
0167244796

 instagram:cantik_shop_shaklee

DETOKS UNTUK CANTIK--ALFALFA SHAKLEE

COMPLETE MY DAY
2 vitamin ni kalau diyana tak makan memang tak lengkap rase hidup..
Sebelum ni diyana makan VITAMIN C je tapii kesan tak berapa nampak sgt tau..
Sebab tak DETOX.


Detox ni ibarat macam korang nak cat rumah la, mesti la korang kikis2 dulu cat lama, then barula cat dengan cat yg baru..
Baru nampak cantik,smooth je cat baru yg korang cat tu..tu la ibarat detox..


Kita bersihkan dulu dalaman kita daripada toksin then barulah mudah nutrien diserap ke dalam badan..
Lepaas konsisten ALFALFA dan VITAMIN C ni membuang pon setiap hari, kulit muka diyana pon tak de dah gatal2..
kalau dulu tetiba je nanti rase gatal then bila garu sikit dah jadi bintat beso tu macam kene gigit nyamuk..tak tahu la alergik ke hape.


Kulit muka pon makin licin dan cerah sekata tau..nak pakai bedak johnson je pon dah berani sebab tak bercapuk dah..hihi

So if korang nak cepat nampak kesann terhadap supplemen yg korang ambil better detox dulu or add on detox supplemen dalam set yg korang ambil tu ok

ingat shaklee ingat diyana

Sempena bulan November ni Diyana nak bagitahu kalau korang beli 2 botol vivix ni dapat less 5%. Free POSTAGE..Free KEAHLIAN dan dapat CASH BACK RM36++..

Tapi ini khas untuk ahli baru sahaja ye..jelessnya diyana..tak dapat nak join sekaki harga super duper murah ni

Nak dapatkan harga terlajak murah ni?boleh teruss whatsapp diyana ye
Diyana
0167244796