Sunday, 20 August 2017

4 TIPS PEMILIHAN MINYAK IKAN YANG TERBAIK

Ramaii yg sedar tentang kelebihan omega 3 dalam kehidupan seharian.Namun tahukah anda bagaimana nak memilih minyak ikan yg terbaik untuk manfaat kesihatan anda dan keluarga.

Di sini diyana kongsikan serba sedikit tentang beberapa tips untuk memilih minyak ikan omega 3 yg terbaik.


TIPS 1: Pilih Gred FARMASEUTIKAL 

-  Farmaseutikal bermaksud minyak ikan ini mempunyai gred yg tertinggi dan telah melalui banyak 
proses penapisan serta mempunyai ketulenan yang tinggidan beabs daripada LOGAM BERAT.





TIPS 2: Pilih minyak ikan yg dihasilkan dari ikan yg kecil

KORANG TAU TAK ?.

Bila ikan yg KECIL diambil untuk dijadikan MINYAK IKAN maka potensi LOGAM BERAT dan toksin seperti PLUMBUM, MERKURI dan ARSENIK adalah sgtt rendah.
Berbanding dengan ikan yg BESAR yg berpotensii mempunyaii KADAR LOGAM BERAT dan toksin yg lebih tinggi dan boleh memudaratkan kesihatan.
Minyak ikan kod adalah jauh lebih baik daripada ikan yu, tetapi ikan kod juga termasuk sebagai ikan besar dan hidup lebih lama. Ini memberikan mereka masa dan peluang untuk menyerap toksin yang banyak dalam laut.
Jadii pilihla minyak ikan yg betul untuk anda dan keluarga mendapat kesihatan yg terbaikk

TIPS 3:Pilih Minyak Ikan yg meepunyai paras omega 3 yg tinggi




Ini SANGAT PENTING:
  • Jumlah kandungan minyak mungkin 1000mg atau 1200mg
  • Periksa kandungan EPA dan DHA dan jumlahkan.
  • Tolakkan jumlahnya dengan Omega 3, anda akan dapat minyak pengisi @ FILLER!
Sekiranya jumlah minyak 1000mg:
  • Contoh brand 1 : EPA 180mg DHA 120mg = jumlah Omega 3 — 300mg Filler — 700mg
  • Contoh brand 2 : EPA 396mg DHA 264mg = jumlah Omega 3 — 660mg Filler — 340mg
  • Contoh brand 3 : EPA 540mg DHA 360mg = jumlah Omega 3 — 900mg Filler — 100mg
Minyak filler ni digunakan untuk mengisi softgel selepas memasukkan Omega 3. Contoh minyak filler ini ialah minyak dari mata atau perut ikan yang diproses, minyak omega 6 ataupun ada minyak ikan diisi AIR sebagai filler. Dan kalau anda hendak tahu, peraturan FDA menetapkan filler hanya boleh dimasukkan 15% maksima.




  TIPS 4: Mempunyai persijilan IFOS (international fish oil standard)
- IFOS ialah sebuah organisasi iatu pihak ketiga yg menguji minyak ikan dan menerbitkan analisis terperinci keputusan di laman web mereka untuk rujukan orang awam.Jadi secara tak langsung anda boleh memilih minyak ikan yg terbaik tanpa rase was was.


Jadilah pengguna yg bijak untuk memilih minyak ikan yang terbaik..

Semestinya pilihan yg bijak membantu memberikan kesihatan yg buat anda dan keluargga.
omega guard shaklee mempunyai keempat-empat kriteria yg menjadikan ianya minyak ikan yg selamat dan terbukti berkesan.

lots of love 
diyana
0167244796


credit to BLOGGER Raihanah Ahmad 

Sunday, 13 August 2017

3 SEBAB KENAPA ANDA PERLU MEMILIH SHAKLEE SEBAGAI SUPPLEMEN?

Alhamdulillah, setelah lama bersawang blog ni, akhirnya pada pagi ni dapat kekuatan untuk berkongsi kepada anda semua tentang KENAPA ANDA PERLU MEMILIH SHAKLEE SEBAGAI SUPPLEMEN

.
.
.

.

Shaklee adalah peneraju Syarikat nutrisi semulajadi di Amerika Syarikat

Shaklee percaya  setiap individu mempunyai tanggungjawab menggalas amanah yg diberikan untuk menjadikan dunia ini lebih baik dan lebih selamat demi anak-anak dan generasi masa hadapan.


Antara 3 sebab kenapa ANDA perlu memilih shaklee sebagai supplemen.

JOM ikuti 3 Falsafah Shaklee ini:


SELAMAT

1] Lebih 300 juta telah dilaburkan oleh Shaklee dalam ujian klinikal, penyelidikan serta pembangunan produk

- Diyana rase lebih selamat sebagai pengguna bila tahu shaklee telah menjalankan kajian yg menyeluruh terhadap produk shaklee ni,,Anda bagaimana?


2] Lebih 100, 000 UJIAN KUALITI setiap tahun untuk memastikan ketulenan dan keberkesanan produk.

- Alhamdulillah, tiada keraguan lagii..Syukur Diyana telah bertemu dengan produk shaklee nii..
  SELAMAT untuk digunakan.

3] Shaklee telah MEYARING lebih 350 bahan cemar, racun serangga dan bendasing untuk setiap bahan botani baharu yg digunakan untuk pemprosesan produk

- No doubt to choose shaklee as your supplement




MESRA ALAM

1] Tiada BAHAN PENGAWET, PEMANIS ATAU PERASA TIRUAN.


2] Produk shaklee adalah BEBAS GMO dan disahklan melalui Program Pengekalan Identiti (IPP) dimana produk dijaga supaya tidak diubahsuai GENETIK darii peringkat PENANAMAN sehingga pemprosesan dijadikan serbuk.


3]GLUTEN dan PARABEN FREE

- PARABENS ni adalah antara sejenis bahan kimia yang selalu kita jumpa dalam produk kesihatan & kecantikkan kulit. 

Malah dalam produk penjagaan bayi pun ada tau, huhu. Kesan jangka masa panjang penggunaannya boleh mendatangkan pelbagai penyakit kronik seperti kanser, kerosakan buah pinggang, penyakit kulit dan lain-lain.

Istimewanya Shaklee adalah dalam setiap produknya memang tiada bahan Parabens ni.





TERBUKTI

1] Lebih 100 KERTAS SAINTIFIK,90 daripadanya telah diterbitkan dalam jurnal



2]Kajian Pemakanan Supplemen Shaklee {LANDMARK STUDY] telah membuktikan bahawa pengguna shaklee yg telah menggunanakan produk shaklee selama 20 tahun memiliki kehidupan yg lebih sihat berbanding mereka yang tidak mengambil supplemen langsung atau yang mengambil single-multivitamin



.
.


DAN yg paling penting segala ujian yg shaklee dilakukan bukan keatas HAIWAN.Semuanya dilakukan ke atas REAL LIFE HUMAN.

Dan semestinya  HALAL kerana telah diakui oleh ISA (ISLAMIC SERVICES AMERICA).Sebuah badan yg telah diiktiraf oleh JAKIM





DIYANA

0167244796

founder of MILLIONAIRE EMPIRE













[IMPIANKU SETINGGI GUNUNG EVEREST]

iyee jgn pernah takut untukk bermimpi!!

Jangan pernah takutt untukk mempunyaii IMPIAN
Mimpilah yg indah-indah..tak salah..tapii BERTINDAKLAH untuk menjadikan mimpi yg INDAH itu satu realitii
.
.

Realiti yg memberikan
KEBEBASAN dari segala HUTANG PIUTANG
KEBEBASAN dari segiii MASA bersama keluarga
KEBEBASAN untuk memberi MANFAAT kepada orang lain
.
.

InshaAllah semuanya Diyana percaya dan yakin dengan BISNES shaklee yg diyana ceburi pada ketika dan saat ini dapat memberikan KEBEBASAN tersebut.

KORANG pasti ada IMPIAN yg setinggi gunung kaann?

Jom jadikan ianya BIG WHY untuk BERJAYA..

Berjaya dalam BISNES yg hanya BERMODAL KECIL tetapi KEUNTUNGAN tanpa HAD.

Nak tahu lebih lanjut?
Jom bersama diyana di MILLIONAIRE EMPIRE
.
.

Lets HIT that CHALLENGE
Diyana
MENTOR BISNES SHAKLEE ANDA
0167244796


Tuesday, 8 August 2017

[KAYA HARTA KAYA JIWA- JOM BINA BISNES]

Kalau dulu duit belanja sekolah kita berapa?

Paling banyak rm1 - rm2 kann

Kadang sempat lagiikk nak carry forward duit tu untuk esoknya

Sekarang agak2 kita bagii anak kita belanja sekolah sorang rm2 belum tentu mereka dpt carry forward duit untuk blnja hari esoknya

Betul ke betul?

Akan datang terpikir diyana berapa pula duit belnja sekolah untuk mereka?

Sehari mgkin rm 5..Mungkinn🤔

Usah terlaluu dipikirkan perbelanjaan yg semakinn meningkat

Bermula lah sekarang untuk melihat perubahan kewangan anda pada masa 5-10 tahun akan datang

Bermulalah untuk berniaga kerana 9/10 rezeki itu datangnya melalui perniagaan

Berniaga bukan sekadar untuk meraih KEUNTUNGAN tetapii lebih kepada tarbiyah untuk kita lebih sabar dan bersyukur serta dpt membantu orang di sekeliling kita

Diyana suka membantu anda untuk jana pendapatan melalui bisnes yg diyana ceburi ini iaitu bisnes SHAKLEE 

Modal serendah RM79.50 sahaja

5 tempat kosong buat anda untuk diyana gilap sehingga berjaya

Do whatsapp me now

I am more than willing to help
DIYANA
0167244796



Monday, 3 July 2017

APA ITU KOLAGEN??

Kolagen  adalah sejenis protein yang sangat diperlukan oleh tubuh badan untuk menyokong tisu badan

bagi mengekalkan keremajaan dan keanjalan kulit. 


Kolagen ni ibarat macam gam yang mengikat tubuh kita dan selalui ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak DALAM KULIT

Antara manfaat kolagen kepada kulit:

  • menjadikan kulit lebih tegang dan elastik
  • mengurangkan kedutan dan garis halus serta mengecilkan liang pori 
  • merangsang kulit lebih cerah dan licin, 
  • membantu menghasilkan rambut yg lebih bersinar dan lebat



Semasa bayi, kandungan kolagen adalah sangat tinggi, namun apabila usia kita melewati usia 25 tahun dan keatas,  penghasilan kolagen semakin berkurangan. 

Antara kesan kekurangan kolagen :

  • kulit kendur
  • kedutan dan garis halus terbentuk
  • masalah sendi
Oleh itu,  ambillah kolagen tambahan dari sumber luar contohnya seperti Collagen Powder Shaklee untuk menampung kehilangan kolagen dari tubuh kita akibat pertambahan usia. 


Menurut kajian yg dilakukan 71% orang merasa tekstur kulit bertambah baik selepas menggunakannya selama 8 minggu.

Satu kotak ada 15 sachet hanya satu sachet sehari. Boleh dibancuh dalam air sejuk atau air yang berperisa.

Berminat untuk dapatkan kolagen yang awesome ni bole hubungi atau whatsapp diyana ye

love to share
Diyana 
0167244796

13 KEBAIKAN KOLAGEN SHAKLEE

Assalamualaikum,.

Seperti yang dijanjikan Diyana ingin berkongsi tentang kebaikan Shaklee Collagen Powder kepada anda semua

Shaklee Collagen Powder antara yang paling laris sekali di pasaran!
.

KEBAIKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER

.
🍒 Menyokong penghasilan kolagen dalam tubuh secara semulajadi

🍒 Kulit lebih berseri dan licin

🍒 Mengecilkan liang pori

🍒 Mengurangkan kulit kering & menggelupas, kulit lebih lembap & halus

🍒 Menjadikan kulit lebih anjal, lembut dan tegang (termasuk payudara & pinggul)

🍒 Rambut & kuku lebih kuat, tebal dan bersinar

🍒 Menghilangkan pigmentasi penyebab utama jeragat

🍒 Mengurangkan tompokan bulat bawah mata

🍒 Menjaga kesihatan sendi (pergerakkan lebih aktif)

🍒 Melegakan ketidakselesaan mata

🍒 Membekal nutrisi & penghidratan

🍒 Melindungi kulit dari radikal bebas

🍒 Mengurangkan keradangan

Haa, agak2 untung ke untung kalau korang konsisten kolagen ni??

Yg pasti ianya selamat dan telah diuji secara klinikal oleh pihak shaklee.



FREE POSTAGE untuk customer Diyana yg grab 2 kotak KOLAGEN yg istimewa ni.

Love to share
Diyana
0167244796

Saturday, 1 July 2017

ISTIMEWANYA KOLAGEN SHAKLEE:

Korang tahu tak?

1) Bahan utama Kolagen shaklee ni diperbuat daripada sisik ikan merah laut dalam.

Selain itu ianya disokong oleh 7 bahan aktif iaitu ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak

Pfaffia, kolagen ikanekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin 

dan vitamin B    yg membantu untuk meningkatkan keberkesanan collagen.





7 bahan ini secara tak langsung membantu bertindak dalam tiga cara. Tidak seperti kolagen yang lain yang 


hanya tertumpu untuk keanjalan sahaja. Tiga cara yang dimaksudkan tadi ialah :-
  • Keanjalan
  • Penghidratan
  • Antioksidan








2) Kenapa Sisik Ikan Merah Laut Dalam yg Menjadi Pilihan?

Ikan Merah Laut Dalam hidup dalam kedalaman 5000m di bawah laut.

Ini bermakna jauh dari pencemaran, pembuangan toksik laut, minyak kapal dan plumbum.

Selain itu sisiknya juga lebih tahan lasak dan elastik kerana ianya mampu menahan tekanan yg tinggi.




3) Rahsia kepada penyerapan unggul kolagen shaklee ialah disebabkan  saiz molekulnya yang halus berbanding kolagen yg lain.

Saiz molekul kolagen Shaklee ialah 1000 dalton sahaja berbanding produk yang lain bersaiz lebih besar.

Ini menyebabkan ianya senang diserap oleh badan.Tak hairanlah ade yg telah mengambil 5 sachet
sahaja sudah dapat merasai perubahan pada kulit wajah mereka. {bergantung kepada individu dan tahap kesihatan}



Bukan sekadar kolagen tau.Istimewa ke istimewa?

Haa, nak dapatkan kolagen shaklee ni meh whatsapp diyana SEKARANG

Best price untuk anda yang grab 2 kotak kolagen ni tau

next entri kita story mory tentang kolagen.kenapa penting kolagen dan apa perubahan yang bakal korang dapat setelah konsisten dengan pengambilan kolagen ini.

stay tune

love to share
Diyana
0167244796


Wednesday, 28 June 2017

SELAMAT HARI RAYA; MAAF ZAHIR DAN BATIN

Sedar tak sedar dah nak masuk syawal ke 5 da.

Allahu rindunya pada ramadhan yg berakhir.

Di sini Diyana dan keluarga ingin mengucapkan selamat hari raya.



Maaf zahir dan batin pada semua yg mngenali diri kami


Semoga ikatan ukhwah yg terjalin berkekalan hingga ke akhir hayat.Insha Allah


Salam 0.0 ye


Salam sayang
Diyana


Thursday, 22 June 2017

MANFAAT UTAMA VITAMIN E SHAKLEE

Banyak sebenanya manfaat yg korang boleh dapat kalau consume vitamin e ni..

Vitamin E shaklee terdiri daripada

Vita-E Complex®
Provides 400IU of naturally sourced vitamin E
65 mcg of selenium to complement the activity of vitamin E
38 mg of grape seed extract containing proanthocyanidins, compounds that appear to have more powerful antioxidant properties than both vitamins C and E

Panduan memilih Vitamin E semulajadi bole tgok entri ini





Meh diyana share kat korang semua:


1) MELINDUNGI JANTUNG

    ⥟ Pengambilan harian 800IU (2 kapsul) vitamin E mampu melindungi jantung anda supaya kekal sihat

    ⥟ Meningkatkan kolesterol HDL (Kolesterol Baik)

2) MENINGKATKAN KEMAMPUAN REPRODUKTIF

    ⥟Para lelaki yg mengambil vitamin E 600-800IU sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka

3) ANTIPENUAAN DAN ANTIOKSIDA

   ⥟ Membantu melambatkan penuaan dan dapat mengurangkan garis halus, parut dan bintik penuaan.

   ⥟Mengukuhkan sistem imun tubuh iaitu dapat menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor.


Antara manfaat yg lain:





TESTIMONI PENGGUNA TEGAR VITAMIN E COMPLEX














lots of love
diyana
0167244796

VIVIX IKHTIAR UNTUK NEPHROTIC SYNDROME:BUAH PINGGANG BOCOR


Nephrotic Syndrome adalah satu penyakit yang berkaitan dengan buah pinggang di mana glomeruli atau penapis pada buah pinggang telah rosak atau bocor. 

Ini menyebabkan lebih daripada 3 gram protein terkeluar melalui air kencing di dalam masa 24 jam setiap hari daripada badan. 

Ini dipanggil PROTEINURIA. Ini menyebabkan badan kehilangan banyak protein.

(http://drazwan.blogspot.my/2007/10/nephrotic-syndrome-dan-perawatan.html) 



Simptom atau Gejala Kepada Masalah Penapis Buah Pinggang Bocor


➡ Badan lemah, cepat letih dan tidak bermaya

➡ Kencing berbuih 

➡ Mengalami bengkak di mata dan muka sewaktu bangun tidur

➡ Bengkak di kaki dan pergelangan kaki

➡ Kembung

➡ Sakit perut

➡ Peningkatan berat badan disebabkan oleh lebihan air bertakung dilapisan kulit.



APA ISTIMEWANYA VIVIX ??

Vivix adalah supplemen anti penuaan yg terbaik kerana kandungan resveratrolnya 10 kali lebih berkuasa
berbanding reseratrol itu sendiri.



Apa itu resveratrol?

Resveratrol adalah sejenis plolyphenol yang dipanggil phytoalexin, merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut terhadap penyakit. 

Ia dihasilkan daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya


Tumbuhan yang paling banyak menghasilkan resveratrol adalah anggur, raspberi dan kacang


Menurut Pakar Nutrisi Shaklee,

"Vivix ni repair sel-sel buah pinggang yang rosak, pulihkan dan gantikan sel-sel yang dah mati. Tu sebab buah pinggang akan pulih semula"


Namun apa jua usaha yg dilakukan kuasa penyembuhan dari Allah.

Vivix ini sebagai satu ikhtiar sahaja bukan UBAT yang mampu MERAWAT

Busaha Berdoa dan Bertawakkal

Diyana
0167244796










Sunday, 18 June 2017

AKU DAN DIA: UPDATE BLOG DI LAP TOP..ALHAMDULILLAH

Alhamdulillah,,dapat jugak merasa update blog kat lap top ni.

seronoknya dapat lap top baru dari my hubby,

kalau tak update via phone..tu yg tak tersusun ayat tu.haha

bila tgok balik carca marba..

thank you abang..LOVE U SOO MUCH..


haha..gambar ni time aku nikah dgn suami aku..

berdebar tuu muka ..

sekarang da 2 tahun da kita kawen..thanks bang for every sweet moment yg abg berikan  dalam hidup sayang..

you are my first love and hope it will be last forever..aamiin


sincerely your wife
diyana

KEUNIKAN VITAMIN C SHAKLEE: TEKNOLOGI PEMBEBASAN SECARA BERKALA


Tahukah anda setiap hidangan buah buahan bole membekalkan 45-60mg vitamin c.

Buah buahan akan menghasilkan vitamin c yg lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum
Oleh itu buah yg tidak ranum mengandungi kandungan vitamin C yg sedikit

Kandungan vitamin c pada buah akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada cahaya matahari..

Jadii mcm mana nak dptkan vitamin c yg penuh seperti buah yg ranum??

Dekat sini Diyana ade ceritakan 2 SEBAB KENAPA ANDA KENE PILIH SR VITAMIN C

Check it out.
Meh ambil vit c shaklee, tak rugii pon sbb setiap jam 100 mg vitamin c sentiasa ade dalam darah anda selama 5 jam..

Tambahan pula, vitamin c ni terdapat kandungn bioflavonoids yg membntu penyerapan vit c secara optimum kepada tubuh anda.

Ha, korang mcm mana untung ke untung pilih vitamin C shaklee ni?

love to share
diyana
0167244796



Thursday, 15 June 2017

ISTIMEWANYA VITAMIN E COMPLEX: PANDUAN MEMILIH VITAMIN E


Kenapa Diyana memilih vitamin E shaklee?

1) Vitamin E shaklee bersifat SEMULAJADI

🔷 Macam mana nak bezakan yg semulajadi dan sintetik ni?
Ha, korang kene tgok kandungan pada botol vitamin korang.Kalau ade tulis d-alpha tocopherol tu maksudnye vitamin E tu dibuat dari bahan semulajadi.



2) Penyerapan vitamin E shaklee 2 kali lebih baik berbanding vitamin E sintetik.

🔷 1 kapsul softgel memberikan 400IU vitamin E semulajadi dan 10 mcg Selenium yg membantu penyerapan vitamin E secara optimum.

cer tengok vitamin E yg korang pilih dan consume tu ade kandungan Selenium tak?

3) Dihasilkan tnpa perasa, perwarna dan pemanis tiruan.

🔷 Sekarang ni Vitamin E ni telah DI dengan EPERBAHARUI Exract Grape Seed yang memberikan vitamin e shaklee 20 kali lebih BERKUASA dari vitamin E biasa dan 50 kali berkuasa dari vitamin C

Ha, agak-agak kalau consume ni rugi tak ??😊😉😁

Love to share
Diyana
0167244796