Wednesday, 29 March 2017

PILIH SID YG BERTAULIAH..SHAKLEE SKUDAI

Saya adalah pengedar SHAKLEE anda yang sah.

COD area

SKUDAI DAN SEKITAR BANDARAYA JOHOR BAHRU
🚗 KANGKAR PULAI
🚗 TAMAN SRI PULAI
🚗 TAMAN PULAI INDAH
🚗 TAMAN PULAI EMAS
🚗 TAMAN TERATAI
🚗 KG PASIR
🚗 TAMPOI
🚗 BANDAR BARU UDA
🚗 TAMAN SURIA
🚗 BANDAR BARU KANGKAR PULAI
🚗 PERLING
🚗 LARKIN
🚗 TAMAN UNIVERSITI
🚗 TAMAN SKUDAI BARU
🚗 TAMAN TUN AMINAH
 

Antara supplemen yang ditawarkan :
 ♡ Nutrisi untuk ibu menyusu
 ♡ Nutrisi untuk ibu hamil
 ♡ Nutrisi untuk kulit cantik
♡ Nutrisi untuk kesuburan
 ♡ Nutrisi untuk diet
 ♡ Nutrisi untuk kencing manis
 ♡ Nutrisi untuk kesihatan wanita

NUR DIYANA BINTI MOHD SHAH.

Shaklee Independent Distributor ID Shaklee : 1174625
HP: +0167244796
Email: nurdiyanamohdshah@gmail.com
Ig : @diyana_shah89, @shaklee_bydiyana

Sekiranya ada sebarang pertanyaan tentang pengambilan suplemen atau konfius tak tau vitamin mana yg sesuai untuk anda, jangan segan ye contact didi . Konsultasi PERCUMA diberikan.

SUPERVISOR MAY 2017
DIYANA
0167244796

Monday, 27 March 2017

10 KEBAIKAN VIVIX YG ANDA PERLU TAHU


1) Menggalakkan penuaan yg sihat --> awet muda dan antipenuaan

2) Membantu mngelakkan risiko kanser --> merencat sel kanser dari menjadi serius

3) Mengurangkan komplikasi diabetes

4) Mengurangkan risiko penyakit jantung

5) Meningkatkan dan menyokong kesihatan sendi

6) Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk

7) Membntu dalam proses penurunan berat badan

8) Menyokong kesihatan mata

9) Meningkatkan kesihatan imun badan

10) Menggalakkan kesihatan secara menyeluruh

Vivix untuk anda..
Vivix untuk suami anda..
Vivix untuk ibu bapa anda
Vivix untuk semua..

#chuenzdiyana
#0167244796
#shakleeskudai

Thursday, 23 March 2017

VITAMIN SHAKLEE TAK MASUK AKAL!!

PELIK BIN AJAIB. Tak masuk akal pon masih ada lagi pengguna tegar SHAKLEE serata MALAYSIA ni...

Kita cerita pasal muka la ye..sbb semua nak cantik kan..apa2 pon mesti orang tgok muka kita dulu..iye tak?..depa ni rajin bebenor repeat order set kecantikan shaklee ni...naik jenuh didi aih..

Tahu apa yg jadi pada pengguna tegar shaklee ni???

Meh didi listkan..

1) Makan vitamin untuk kulit cantik BONUS muka fresh dan bersih...

2) Makan vitamin untuk rawat kulit Tetiba badan yg SELIM MELIM tak tau kenapa.. Kurang selera makan katanya.

3) Makan vitamin untuk kontrol jerawat dari tumbuh Mereka dapati dari hari ke hari jerawat dah lari...licinn habis.. Jalan tar yg dulu duk belek tiap hari tu dah tak da... FLAWLESS TERLEBIHH...

 4) Makan vitamin untuk hilangkan gatal muka dan resdung - tapi mereka dapat badan yg lebih segar, fresh, ringan dan slim..

That's why la walaupun tak masuk akal mereka guna juga..SETIA katanya.. Tak pikir lain dah!! Sayang katanya, SHAKLEE JE I PILIH...😂😂😉

diyana/didi
SUPERVISOR MAY 2017
0167244796

Tuesday, 21 March 2017

USAH BERKOMPROMI UNTUK SIHAT!!

ANDA WANITA!!

Sebagai wanita yang dianggap sebagai nadi di dalam rumah tangga.

Anda harus sentiasa sihat demi yang tersayang.

Fasa demi fasa telah anda lalui sehingga mnyebabkan hormon  berubah..bentuk badan  juga turut berubah..keserian wajah juga kian merundum, mood swing sentiasa,

Maka wajarlah bg WANITA untuk menjaga kesihatan anda..REWARD diri dgn supplemen untuk mnyokong tubuh  yg kian dimamah usia

ESP: Memberi tenaga sepanjang hari kepada anda.awass!! konsisten dan gigih mngmbil ESP mnyebabkan anda makin cun dan gebu..aset makin anjal..opps!!

Omega: Bantu anda kekal langsing dan fokus..para suami jgn terkejut ye isteri anda didapati makin langsing!!

Vitalea: Melengkapkan nutrisi anda yg kurang.Hasilnya anda lebih bertenaga, kurang sakit dan produktif sbgai ibu dan isteri

Vitamin C : untuk dapatkan kulit muka yg licin, memudarkan parut jerawat serta mngkatkan daya tahan tubuh melawan penyakit agar anda  dapat terus menumpukan perhatian dan mencurahkan seluruh kasih sayang kepada ahli keluarga.

* jgn cuba-cuba cari yg lain kerana didapati isteri anda makin cun, bertenga dan berkeyakinan setelah mengmbil set ni☝☝..

REWARD DIRI ANDA WAHAI WANITA KERANA ANDA BEGITU BERHARGA.

Diyana/didi
0167244796
shakleeskudai
SUPERVISOR MAY 2017

HEALTH IS WEALTH

VIVIX Untuk Orang Kaya
======================

Didi paling suka dengan V.I.V.IX. Suka sangat walaupun ada yang kata, Vivix mahal.

Didi setuju yang Vivix memang mahal, tapi yang mahal itulah ramai yang suka dan tak kurang juga ramai yang dah jatuh cinta.

Macam yang suka pada Honda Civic, ia mahal tapi ramai yang aim mahukan kereta tersebut.

Tahu kenapa Vivix mahal? Vivix mahal kerana salah satu bahannya iaitu anggur Muscadine adalah anggur terbesar dan besarnya sebesar bola golf dengan harga sebiji RM100.

Pergghhhh!!! Makan sebiji memang tak puas. Tapi bila fikirkan balik, berbaloi apa makan Vivix walaupun ia mahal.

Sebab beli 2 botol boleh jimat sampai RM300 tau. Wah!!! Dah dapat buat beli langsir raya kan. Macam mana boleh jimat?

Kenalah wassap Didi di 0167244796 untuk tahu. Apa yang Vivix boleh buat? Ishh, banyakkkk. Macam Kanser Prostate, Kanser Serviks, Diabetes, Sakit Jantung, Strok, Buah Pinggang, Batu Karang, Premature Monopause, Monopause, Sakit Sendi Tulang dan banyak lagi.

Orang tua yang nak muda pun boleh tau. Senang kata, 39 penyakit kronik yang bayar mahal-mahal puluhan ribu ringgit pun boleh rawat. Insyaallah.

Oh lupa nak cakap, Vivix adalah untuk orang kaya. Bukan setakat kaya harta tapi juga orang yang pentingkan kesihatan itu juga lebih kaya. Bukankah Healthy is Wealthy?

diyana
SUPERVISOR MAY 2017

Sunday, 19 March 2017

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU MENSTABILKAN TEKANAN DARAH DAN MENCEGAH MASALAH JANTUNG??

Tekanan darah tinggi adalah apabila tekanan darah yg menolak dinding arteri meningkat..

Peningkatan ini mnyebabkan jantung bekerja dgn lebih keras untuk mengalirkan darah ke seluruh bahagian badan.

Hipertensi adalah PEMBUNUH SENYAP kerana tiada sebarang gejala yg spesifik.
Kadangkala seseorang akan mngalami sakit kepala di bah belakang kepala dan pening kepala biasanya pd waktu pagi..

FAKTOR RISIKO

1) Cara hidup yg tidak aktif
2) Umur melebihi 35 tahun
3) Kegemukan
4) Paras kolesterol yg tinggi
5) Pengambilan alkohol dan garam berlebihan

Anggur muskat yg mengandungi 40x lebih tinggi antioksida berbanding anggur lain...

Kandungan resveratrol ini membantu

1) menurunkan trigliserida, kolesterol LDL dan lemak berlebihan dalam    darah serta meningkatkan nisbah kolesterol HDL (baik) dan kolesterol LDL ( jahat)

2) membantu menurunkan kepekatan darah dan mencegah terbentuknya pembekuan darah

3) mencegah terbntuknya arterosklerosis (keradangan pembuluh darah),
mencegah kekejangan pembuluh darah, mengawal bekalan darah normal ke seluruh jaringan dan organ tubuh...

Hipertensi jika tidak dirawat akan mnyebabkan bebanan pd organ dalam badan dan mngakibatkan STROKE, kegagalan buah pinggang, kerosakan dan pendarahan pd kawasan yg sensitif pd mata..

APA YG PERLU ANDA LAKUKAN JIKA DISAHKAN DARAH TINGGI?

1) amalkan pemakanan yg sihat iaitu kurangkan kolesterol dan garam berlebihan dalam makanan

2) kurangkan berat badan jika berlebihan

3) senaman secara berkala

4) tangani stress

5) berhenti merokok

Mohon sahabat didi sebarkan kebaikan vivix untuk mmbntu pesakit darah tinggi bg mngelakkan komplikasi akibat darah tinggi yg tidak dirawat..

Diyana/didi
SUPERVISOR MAY 2017
0167244796

REZEKI KURMA BUSUK

Jika tiba-tiba rasa 'down' sekejap dengan bisnes, saya selalu akan ingat kembali akan Abdul Rahman bin Auf dengan kisah kurma busuknya.

Kata Rasulullah saw, Abdul Rahman bin Auf r.a akan masuk syurga akhir sekali kerana terlalu kaya.
Ini kerana orang yang paling kaya akan dihisab paling lama.

Maka mendengarkan ini, Abdul Rahman bin Auf r.a pun ligat kepala otaknya berfikir, bagaimana agar boleh jadi miskin balik supaya dapat masuk syurga awal.

Selepas Perang Tabuk, kurma di Madinah yang ditinggalkan sahabat menjadi busuk. Lalu harganya jatuh. Abdul Rahman bin Auf r.a pun menjual semua hartanya, kemudian memborong semua kurma busuk milik sahabat r.hum tadi  dengan harga kurma bagus.

Kesemuanya bersyukur..Alhamdulillah..kurma yang dikhuatiri tidak laku, tiba-tiba laku keras! Diborong semuanya oleh Abdul Rahman bin Auf.

Sahabat gembira.
Abdul Rahman bin Auf r.a pun gembira.
Semua happy!

Sahabat lain gembira sebab ada sales.
Abdul Rahman bin Auf r.a pula gembira sebab...
jatuh miskin!

MasyaAllah..hebat kan?
Cuba kalau kita?
Bisnes goyang sikit, pakat teriak tak tentu arah dah.

Abdul Rahman bin Auf r.a berasa sangat lega, sebab tahu akan bakal masuk surga dulu.
Ye lah, sebab sudah miskin.

Namun.. Subhanallah..perancangan Allah itu memang paling terbaik.
Tiba-tiba, datang utusan dari Yaman membawa berita, Raja Yaman mencari kurma busuk.

Rupa-rupanya, di Yaman sedang berjangkit wabak penyakit menular, dan ubat yang boleh menyembuhkannya adalah KURMA BUSUK!

Utusan Raja Yaman berniat memborong semua kurma Abdul Rahman bin Auf r.a dengan harga 10 kali ganda harga kurma biasa.

Allahuakbar..

Jadi..yang beri rezeki itu datangnya dari kurma yang bagus atau kurma yang busuk?

.

ALLAH swt lah yang Memberi Rezeki.

Ibrah dari kisah ini sangat special buat saya sebab ia buat saya sangat YAKIN bahawa rezeki itu totally dari Allah. Bukan sebab bisnes kita itu sudah cukup bagus atau produk kita yang terbaik yang akan beri kita sales yang banyak.

Kadang-kadang, KEYAKINAN dalam hati kita itu yang belum cukup kuat dan bulat...

We plan,
but Allah has also planned everything for us.
If something goes wrong, it went wrong for a good reason.

Semoga kisah ini dapat menyuntik kembali semangat dalam diri sahabat yang sedang diuji perniagaannya..❤

________________

*perkongsian sahabat Instagram

Tuesday, 14 March 2017

VIVIX TONIK ANTIPENUAAN TERUNGGUL

Walaupun pelbagai produk kecantikan dan kesihatan membanjiri pasaran, Inilah dia  tonik Anti penuaan terunggul dan terbaik dunia yang terbukti berkesan melawan penuaan dari tahap selullar iaitu dari tahap AKAR UMBI di mana ia mula terjadi.

Walaubagaimanapun, kita mmg tidak boleh lari dari proses penuaan. Ditambah dgn faktor persekitaran yg menyebabkan penuaan kulit seperti..

1) pola makanan yg tidak seimbang

2) pencemaran - Hah, ni time kita balik kerja. Mmg sah2 tempuh asap kenderaan yg bnyk

3) Stress juga menyumbang kpd proses penuaan

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU MELAMBATKAN PROSES PENUAAN?

Vivix merupakan penemuan revolusi dalam nutrisi  polifenol. Vivix merupakan satu paten tertunda yang hebat dengan campuran botani eksklusif yang terdiri daripada

🌻Poligonum cuspidatum

🌻Anggur muscadine

🌻Elderberi Eropah

🌻Lobak ungu. .

Dalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisma penting penuaan pada tahap SELLULAR iaitu :

1. Melindungi dan membaiki sellular DNA
     - Kerosakkan DNASetiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA.

Serangan serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu 'typo' (kesilapan dari yg asal) yang akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur.

Tetapi dengan VIVIX, ia mampu melindungi dan memperbaiki sellular DNA ini.

2. Memberi impak positif kepada pengawalan genetik.

- Pengawalan genetikPengawalan genetik menyumbangkan kepada kemerosotan umur pada tahap sellular.

Dalam ujian klinikal VIVIX, menunjukkan ramuan VIVIX mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

3. Menggalakkan biogenesis (pembentukkan mitochondria baru)

- Apabila kecekapan penjana tenaga menurun fungsi sel turut menurun.

Ramuan VIVIX ini menggalakkan pembentukan baru penjana tenaga untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel. 

4. Melambatkan pembentukkan protin AGE(Advanced Glycation End product)

- Penimbunan berlebihan protin AGE (advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.

Tetapi dengan ramuan VIVIX ini, 10 kali lebih kuat iaitu kandungan unik dalam anggur "muscadine" untuk melambatkan pembentukkan protin AGE.

Sekiranya penuaan sel dapat dilambatkan, organ dan sistem di dalam tubuh masih berfungsi dengan baik walaupun usia kita sudah meningkat.

Dalaman yang sihat akan terserlah di wajah yang awet muda dan fizikal yang segak lagi menawan 👍👍👍 So tunggu apa lagi ?

Nak rasa 25 tahun lebih muda..

hanya sesudu vivix je sehari...

Berbaloi ke berbaloi?

Tak perlu telan bnyak2 pil tau

sgt mudah dan memudahkan

Diyana
SUPERVISOR MAY 2017
0167244796

Monday, 13 March 2017

APA BEZA ANGGUR DALAM VIVIX DENGAN ANGGUR BIASA? .

Ada yg cakap, "bahan utama Vivix tu anggur je kot.. campur itu ini sket, jual overpriced"

Eh, tau ke dalam Vivix tu anggur jenis apa? Nama dia Anggur Muscadine.

Agak-agak, ada jual kat mana-mana pasaraya kat Malaysia? Kalau ada pun, harga dia sekilo dalam RM100.

Agak-agak, berapa kilo kita nak beli untuk betul-betul badan kita dapat manfaatnya? .

Apa hebatnya Anggur Muscadine ni? .
👉Ia mempunyai lebih dari 1 kromosom yg mengukuhkan profil polifenolnya untuk membantu penjagaan kesihatan manusia.

👉Ia mengandungi asid ellagik yg sangat pekat yg mana phyto-nutrient ini tidak dijumpai dalam mana-mana anggur lain. Unsur inilah yg menjadikan Anggur Muscadine mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, serta mampu menjadi antivirus dan antibakteria.

👉Untuk menghasilkan Vivix, Anggur Muscadine ini diekstrak melalu kaedah cold extract bagi memastikan kandungan resveratrol dan kebaikan polifenol anggur ini terpelihara & masih tulen untuk dinikmati oleh pengamal Vivix.

👉Anggur Muscadine ini kemudiannya digabungkan bersama Elderberry Eropah, Purple Carrot & Polyganum Caspidatum untuk menghasilkan Vivix si TONIK AJAIB..

Anggur muskat tumbuhan yg hebat datangnya dari ALLAH, mmbntu penghasilan vivix yg tggi antioksida..

Kandungan resveratrol dan polifenolnya mampu menghalang serangan radikal bebas yg mnyebabkn pelbagai jenis pnyakit kronik dewasa ini..

Antara 10 kehebatan  vivix ni sehingga digelar SI TONIK AJAIB???

✔mengawal & merendahkan paras gula dalam darah bagi pesakit diabetes,

 ✔mengurangkan paras kolesterol jahat & tekanan darah,

✔menghalang pertumbuhan & perebakan tumor/sel kanser,

✔menghalang alzheimer,

✔mengurangkan pigmentasi, jeragat & bintik penuaan,

 ✔mencegah masalah prostat,

 ✔mengurangkan kelemumur & rambut gugur,

 ✔mengurangkan komplikasi buah pinggang,

 ✔mengurangkan kesan SLE/auto-immune,

 ✔menjadikan tubuh kita 25 tahun lebih muda & bertenaga. .

P/S: Jangan bandingkan harga Vivix dengan mana-mana produk kesihatan komersil mahupun produk MLM lain.
Sebab memang tak ada yg setanding dengan Vivix dari segi keberkesanannya.

Nota kaki: Barang MAHAL atau Murah mesti ada sebab tertentu. Dalam menilai harga sesuatu barang, kajikan sekali kebaikannya ye

Diyana
SUPERVISOR MAY 2017
0167244796

CREDIT TO IRDA BAY

Sunday, 12 March 2017

VIVIX DAN GOUT

Assalamualaikum sahabat semua..

Bertemu lagi kita untuk next entri ni..kali ni didi nak cerita ttg penyakit GOUT dan bagaimana resveratrol dalam VIVIX membantu pesakit GOUT..
.

APA ITU GOUT?
GOUT ialah keradangan pada sendi terutamanya ibu jari kaki yg disebabkan oleh asid urik yg berlebihan dalam darah..

Bila asid urik yg berlebihan tidak disingkirkan maka ianya akan berkumpul dalam sendi mengakibatkan KESAKITAN dan BISA..

Jika dibiarkan tanpa rawatan bole mnyebabkan KEROSAKAN SENDI dan KETIDAKUPAYAAN untuk bergerak..

Tanda diserang GOUT...
1) ibu jari berasa panas, sakit, merah dan membengkak..

2) bole mnyerang sendi2 lain seperti buku lali, lutut dan pergelgn tgn dan jari..

3) rase berbisa dan mnyebabkan pergerakan terbatas..

4) sakit apabila disentuh

Pemgambilan makanan yg berprotein tggi sprti makanan laut dan kekacang serta daging merah jika diambil secara kerap mampu MENCETUSKAN GOUT..

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU PESAKIT GOUT??

Anggur muscadine dlam vivix mempunyai 6x kandungan resveratrol berbanding angur biasa.

Resveratvol membntu mngurangkan paras asid urik dalam darah..dan mngembalikan fungsi hati dan ginjal kepada tahap optimum untuk menyingkirkan asid uric.

Kepada sahabat didi yg mempunyai ibu ayah atau sesiapa sahaja yg mnghidapi gout..didi suggestkan vivix untuk membntu mengurangkan keradangan sekaligus memperbaiki sel yg rosak akibat serangan radikal bebas..

Semoga asbab ikhtiar ni mereka kembali bole tersenyum dan bergerak seperti biase..

Diyana
Spervisor may 2017
0167244796

Saturday, 11 March 2017

KEKAL LANGSING DENGAN VIVIX

Alhamdulillah masih diberikan peluang untuk bernafas di bumi ALLAH yg terbentang luas ni...syukur...TQ ALLAH..

BUKAN MUDAH NAK MUDAH..
begitulah jua nak KURUS..bukan mudah nak KURUS kan..HATI KENA CEKAL TAU..

Jomm zoom sikit mcm mn VIVIX yg premium ni bole bantu untuk KEKAL LANGSING...

1) MENINGKATKAN KADAR METABOLISME
    
     - RESVERATROL  membntu meningkatkan  kadar metabolisme maka pembakaran kalori lebih aktif..
Bila bnyak kalori yg dibakar maka proses penurunan berat akan lebih CEPATT..😘😘

2) PEMECAHAN LEMAK

    - RESVERATROL membantu pemecahan lemak dgn lebih giat..oleh itu akan hilanglah jisim lemak tanpa menggangu jisim otot..
Tak delah badan menggeleber walaupun nampak dimata KURUS..😎😎

3) MENGHALANG PENGUMPULAN HORMON ESTROGEN YG BERLEBIHAN

    - Kandungan RESVERATROL akan membntu menyeimbangkan kadar hormon estrogen dalam tubuh seseorang..
    - hormon estrogen yg 👆👆👆 tinggi mnyebabkn  badan menyimpan lemak berlebihan...
    - apabila estrogen yg tidak diperlukan tubuh disekat maka badan akan membina lebih bnyak jisim OTOT..otot yg terbina meningkatkan kadar METABOLISME pasal tu bole nampak KURUS...😉😉😉

.

Nak dijadikan cerita

Bayangkan, resveratrol dalam sebotol Vivix untuk kegunaan 1 bulan ni bersamaan dengan 3,000 gelas arak merah (muslim tak minumlah) dan 660 kapsul pil polifenol.

Lepas tu pulak, anggaran perbelanjaan arak merah sebulan untuk mendapatkan amount yang sama dalam sebotol Vivix ialah USD 9, 900. Ni dalam matawang Dollar Amerika lah. Sekarang ni kalau nak tahu dalam RM, perlu darab 4.15.

Kira-kira lebih kurang RM 41,085. Boleh beli 86 botol Vivix dengan harga pasaran, kalau join ahli, boleh dapat dalam 102 botol Vivix.

Untung tak join ahli??😊😊

Jom dapat kan 2 botol vivix free keahlian free postage

Diyana/didi
SUPERVISOR MAY 2017
0167244796

Thursday, 9 March 2017

VIVIX MEMBANTU MENGURANGKAN KOMPLIKASI DIABETES

Assalamualaikum sahabat semua
Salam ukhwah..salam jumaat..

Ok sebelum memulakan sesi hari ni didi nak betulkan dulu persepsi yg supplemen ni bukanlah UBAT... Ianya... CUKUPKAN APA YANG PERLU DALAM TUBUH KITA.. TAMPUNG MANA YANG KURANG DALAM TUBUH KITA.. LENGKAPKAN YANG TIADA DALAM TUBUH KITA..itulah supplemen atau kita panggil makanan tambahan...

Begitu juga dgn vivix...vivix ialah supplemen bukanlah ubat...untuk pesakit KENCING MANIS ianya dapat
* membntu mengurangkan dan menstabilkan gula dalam darah serta
* melindungi sel dari kerosakan akibat serangan radikal bebas..

Secara SPESIFIK didi ada kaitkan BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU MENGURANGKAN KOMPLIKASI KENCING MANIS??👇👇👇👇

1) mengurangkan sindrom "resistance " insulin

     - Insulin berfungsi mengurangkan gula dalam darah.Rintangan insulin merupakan penyebab kepada kencing manis.

Anggur muscadine dlam vivix mempunyai 6x kandungan resveratrol berbanding angur biasa.

Jd resveratrol di dalam Vivix ni membantu menghalang rintangan insulin yang membuatkan badan menjadi kurang sensitif pada kesan insulin tersebut.

2) mengawal KEPEKATAN gula dalam darah..

     - karbohidrat yg dicerna akan ditukarkan kepda glukosa (unit paling kecil karbo) dan setrusnya digunakan untuk mnghasilkan tenaga..oleh itu, polifenol yg terdapat dalam vivix MELAMBATKAN proses pencernaan dan mencegah penyerapan karbohidrat dalam darah dlm kadar yg cepat

3)mengurangkan risiko KEROSAKAN MATA dan percepatkan proses PENYEMBUHAN LUKA..

- polifenol anthocyanins dalam vivix mampu mnyrmbuhkan luka dgn cepat dan memelihara serta memperbaiki kesihatan mata

Maka nikmat tuhan kamu yg manakah yg kamu dustakan?

Dia ciptakan tumbuhan terbaik untuk kita dapatkan manfaat kesihatan daripadanya..Subhanallah..
Itu baru satu kelebihan vivix untuk membntu pesakit dibetes..bnyak lagi kelebihan vivix daripada ramuan semulajadi yg ALLAH ciptakan buat manfaat kesihatan sejagat.
.

ALLAH takkan ciptakan sesuatu dgn sia-sia kan?
Apa kata kita rebut nikmat dunia yg ALLAH bagi kpd kita untuk menghargai kesihatan kita dan orang tersyg dgn vivix yg istimewa ini agar kita boleh "upgrade" ibadah supaya lebih berkualiti sbagai tanda kesyukuran kepadaNYA..

Diyana/didi
SUPERVISOR MAY 2017
0167244796
FB: Chuenz Diyana

Wednesday, 8 March 2017

FREEZY LAYER CAKE...TRULY MOUTHFUL OF YUMMIES

Soalan lazim yg tentang KEK LAPIS DINGIN BEKU ni..

Meh didi jawabkan untuk customer kesyagan didi ni...hihi😉😉

Kek ni homemade ke dari kilang??
- homemade...bukan saya punya ianya produk usahawan melayu (My Ziff Bakers)

Berapa berat dan pnjang kek??
350gram berat..dan panjang dalam 5.5-6 inch

Bole tahan berapa lama?
- bole tahan dalam 6 bulan tapi kene letak dalam freezer..peti ais di bahagian atas ye..nak lagi confirm ade EXP DATE pada kotak..😊😊

Ade berapa perisa?
- Ade 6 perisa BENJI, STRAWBERI, BLUEBERI, DURIAN, CHOCLATE  DAN NEAPOLITAN..
tambahan ade perisa APRIKOT DAN OREN but 2 flavor ni kene bgtahu awal ye sbb jauh nak dptkan stok di SELANGOR..😍😍

Kek ni kek ais krim ke??
- BUKAN KEK AIS KRIM..ianya kek lapis tapi mempunyai RASA seperti ais krim..

Ni kek lapis SARAWAK eh??
- BUKAN kek lapis sarawak😁

Bole tahan suhu bilik ke??bape lama ek?
- bole tahan 12 jam pada suhu bilik kecuali PERISA DURIAN tahan 6 jam sahaja..

Kene defrost ke kek ni??
TAK PERLU..IT IS DEFROST FREE..😄😄😄

Berapa HARGA??
- RM 16 kecuali perisa durian rm19

Awak ke yg jual kek lapis tu??
YA SAYA YANG JUAL DAN PENGEDAR KEK LAPIS DINGIN BEKU NI..bole dapatkan pada saya ye..

Kebiasaannya kami COD MALAM KHAMIS DAN JUMAAT PETANG..
self pick up on setiap hari kecuali PUBLIC HOLIDAY DAN HARI SABTU..😉😉

Sahbat2 yg teringinnn merasai kenikmatan kek ni bole pm / wa didi ok..

Kek  yg enak harus dikonngsi bersama..terasa rugi didi je yg makan SORANG..

Betul tak??

Diyana/didi
0167244796