Tuesday, 30 May 2017

BAGAIMANA UNTUK MEMILIH KALSIUM TERBAIK: OSTEMATRIX SHAKLEE AWESOME

Korang tahu tak bagaimana cara untuk memilih pil kalsium yg terbaik?

Hari ni Diyana nak kongsikan pada anda semua ye.insha allah semoga memberi manfaat.

1) Pastikan pil kalsium anda mngandungi VITAMIN D untuk meningkatkan penyerapan kalsium secara optimum.

2) Pastikan Kalsium yg anda ambil mengandungi MAGNESIUM yg membntu menghalang endapan kalsium dan mengurangkan risiko batu karang

3) Elakkan memilih pil kalsium yg diperbuat dari TULANG dan DOLOMITE untuk mengelakkan keracunan plumbum.
Ostematrix shaklee semestinya di buat dari mineral semulajadi yg sgt-sgt membntu menguatkan tulang serta meningkatkan kepadatan tulang.

Shaklee is always my choice!

p/s: Jika korang ambil susu pon belum tentu 100% kalsium diserap sepenuhnya oleh tubuh anda..oleh itu ejen pengangkutan kalsium seperti magnesium,vitamim D, boron dan manganese sgt penting.Jangan ambil remeh tauu terutama ibu yg menyusu dan pregnant sbb tak nak la nti gigi rongak dan osteoporosis pada usia muda..

No..no..no.😓

Next entri kita cerita pula pasal manfaat utama kalsium kepada tubuh badan kita ye

Ok see you
Love to share

Diyana
0167244796

Thursday, 18 May 2017

Minuman istimewa untuk tingkatkan hb bagi ibu hamil😍😍

Antara masalah yg kerap berlaku ialah masalah hb rendah dalam kalangan ibu hamil

Di sini diyana ingin kongsikan minuman terbaik untuk ibu hamil yg sering mngalami masalah hb low ni😊

Resipi:
1 biji buah Naga
2 biji pisang
1 biji timun jepun

Pati ini bole disimpan dalam peti sejuk
Jika pekat bole tambah air dan minum setiap hari selama 3 hari berturut2

Khasiat jus ini :

1) Buah naga bantu tingkatkan hb dlm darah

2) Pisang ni ade kandungan serat dan ianya diproses secara perlahan2 dlm tubuh dan buatkan ibu kenyang lebih lama.

Selain itu, pisang bntu kawal tekanan darah dan mnyihatkan jantung serta buah pinggang.

Selmat mencuba!!

Credit to NuhaBaby

Love to share
Diyana
0167244796

BAGAIMANA TIDUR MEMBANTU IBU HAMIL SIHAT?

Ibu2 hamil,tidurlah mengiring ke kanan supaya badan mendapat oksigen yg secukupnya

Lagipun bukankah ianya sunnah nabi s.a.w?

Korang tau tak?

Dalam otak kita ade "waste" iaitu toksin.

 Jika tidur mgiring ke kanan ianya akan bantu pengeluaran toksin dari otak dan akan mengurangkan risiko nyanyuk dan sakit yg berkaitan saraf

Kesimpulannya, posisi kita tidur akan mempengaruhi personaliti dan beri kesan pd kesihatan dan juga otak

Credit to NuhaBaby

Love to share
Diyana
0167244796

Monday, 8 May 2017

5 sebab kenapa ramai yg suka set hamil shaklee.Set hamil terbaik abad ini..

1.Set hamil LENGKAP dengan nutrient yang diperlukan oleh ibu dan baby sepanjang tempoh kehamilan

2. Boleh diteruskan pengambilan sehingga berpantang

3. Si ibu lebih BERTENAGA sepanjang tempoh kehamilan. Kurang rasa penattt

4. Dapat mengurangkn masalah yang biasa dialami oleh ibu hamil iaitu: 🤰Simpul biawak
*Kerap sakit pinggang
*Masalah hb rendah
*Masalah sembelit
*Diabetes ketika hamil

5. Set ini bukan sahaja boleh diambil oleh ibu hamil, malah boleh berkongsi dengan suami

Diyana
0167244796

Anemia ketika hamil jgn ambil mudah!!

Ramai ibu yang mengalami masalah anemia  ketika mengandung.

Dan ramai juga para ibu yang memandang enteng dengan masalah ini walhal ia sebenarnya perlu diambil serius dan diatasi dengan segera.

Kesan Anemia Kepada Ibu :

1. Mudah mendapat jangkitan
2. Mudah mendapat penyakit lemah jantung
3. Meningkat risiko kematian ibu semasa bersalin

Kesan Anemia Kepada Bayi Di Dalam Kandungan :

1. Keguguran
2. Tumbesaran fizikal dan mental janin terbantut
3. Bayi mati dalam perut
4. Bayi lahir tidak cukup bulan
5. Bayi lahir kurang berat badan.

Jadi ibu2 semua kene titik beratkan pengmbilan makann yg kaya dgn zat besi tau di samping tu support dgn vitamin2 yg klinik da bg tu..

plg bagus ambil set shaklee untuk ibu hamil anemia..😊😉

Diyana bole guide anda untuk consume vitamin2 tu dan bntu tgktkan hb anda

Kesian nanti baby tak dapat zat yg secukupnya dan dikhuatiri baby keluar tak ckup bulan..

Diyana nak ibu dan baby sihat dan ceria serta selamat melahirkan tanpa komplikasi akibat anemia ni

Lots of love
I am willing to help
Diyana
0167244796

Friday, 5 May 2017

3 Jenis Anemia yg kerap berlaku kepada ibu hamil

Apa itu hb low?

Hb low atau anemia ialah kekurangan sel darah merah yg diperlukan untuk mengangkut nutrien dan oksigen yg diperlukan oleh tubuh manusia.



Keperluan untuk ibu hamil semakin meningkat mengikut usia kehamilan.


Diyana nak kongsikan 3 jenis anemia yg kerap berlaku kepada ibu hamil

1) Anemia disebabkan oleh kurang ZAT BESI

    - Berlaku apabila kurangnya zat besi untuk hasilkan hb iaitu heamoglobin. Hb ialah protein yg terdapat pada sel darah merah yg mmbntu angkut oksigen ke selutuh badan.

2) Anemia disebabkan kurang ASID FOLIK

   - asid folik bntu untuk hasilkan sel baru termasuklah sel darah merah. Kurang pengambilan asid folik boleh mengakibatkan kecacatan iaitu spina bifida dan kurang berat lahir bayi.

3) Anemia disebabkan kurang VITAMIN B12

   - Vitamin B12 juga membntu penghasilan sel darah merah. Jika kurang pengmbilan pemakanan yg mngndungi b12 bole menyebabkan anemia tau.. check balik pemakann ibu2 semua.

Semoga memberi manfaat 

Love to share
Diyana
0167244796


Wednesday, 3 May 2017

3 KEPENTINGAN VITAMIN C KEPADA IBU HAMIL..CHECK IT OUT..

Hari ni diyana nak kongsikan ttg kepentingan vitamin C pada ibu hamil.


Jom kita tgok apa pentingnya vitamin c pada tubuh ibu hamil

Mummy semua, vitamin C mmg tidak dapat dihasilkan oleh badan kita.JAdi kita perlu mengambilnya daripada sumber luar iaitu pemakanan dan supplemen

Sudah tentulah Diyana memilih Vitamin C dari Shaklee


Kepentingan Vitamin C kepada ibu-ibu semua antaranya:

1) Membantu penyerapan zat besi secara lebih optimum

- sbb tu slalu nurse2 akan minta kita minum jus bersama zat besi tau.

2) Membentuk kolagen di mana kolagen membantu pembentukan tulang rawan fetus

- vitamin C ni bntu pmbntukan kolagen tau.

Bila mummy2 makan vitamin C yg cukup ianya bntu pmbntukan tulang rawan janin anda.

3) Meningkatkan daya tahan melawan penyakit 

- selain untuk kecantikan, vitamin C juga bantu mummy semua untuk tgkatkan daya tahan melawan penyakit.

Mummy2 yg kerap selsema atau demam,bolelah try vitamin C shaklee ni..insha Allah ianya sgt membntu.

Jadi penting tak vitamin  C ni pada mummy2 semua?
Diyana
0167244796

Monday, 1 May 2017

PRODUK SHAKLEE SELAMAT KE UNTUK BUAH PINGGANG?

Eh , kau ni makan berbotol-botol set vitamin Shaklee ni tak sayang buah pinggang ke? Tak takut buah pinggang rosak ke?"
.

Sebenarnya bila org kata makan supplemen banyak2 ni membebankan/merosakkan buah pinggang ni, memang betul pun. TAPI, tu supplemen jenama lain la.. terutamanya yg jenis sintetik atau ada bahan tiruan/kimia berbahaya..

Produk Shaklee ni dijamin selamat sebab:

1. Produk Shaklee dibuat daripada bahan semulajadi. So, ia akan mudah  melarut  dalam sistem badan kita.

2. Setiap kapsul Shaklee dah diuji jangka masa ia melarut sepenuhnya dan ia tak melebihi masa 'perjalanan'  makanan dari mulut ke usus. By the time sebelum sampai ke usus pun semua kapsul Shaklee dah diuji akan melarut sepenuhnya. Jadi, takkan ada 'serpihan' yg akan sampai atau tersangkut di buah pinggang.

3. Pada setiap botol Shaklee ada diberikan dos pengambilan yg optimum. Dos-dos tu dah menepati kadar keperluan bagi seorang dewasa. So, selagi kita ambil tak melebihi dos yg disarankan, takkan ada masalah Insya Allah.

4. Shaklee adalah satu-satunya syarikat supplemen yg telah melalui Landmark Study (LS).

Dalam LS ni, mereka mengkaji kesihatan  terhadap pengambilan suplemen dlm jgka masa yg panjang.Oleh itu, 3 kumpulan telah diambil untuk mnyertai LS. Responden yg telah mengamalkan suplemen Shaklee selama lebih 20 tahun , ternyata  mempunyai tahap kesihatan yg PALING BAIK berbanding responden yg tidak mengmbil ap2 supplemen dan responden yg mngmbil hanya satu supplemen.

pilih supplemen yg terbaik untuk kesihatan berpanjangn..

Diyana
SUPERVISOR MAY 2017
0167244796