Wednesday, 28 June 2017

SELAMAT HARI RAYA; MAAF ZAHIR DAN BATIN

Sedar tak sedar dah nak masuk syawal ke 5 da.

Allahu rindunya pada ramadhan yg berakhir.

Di sini Diyana dan keluarga ingin mengucapkan selamat hari raya.



Maaf zahir dan batin pada semua yg mngenali diri kami


Semoga ikatan ukhwah yg terjalin berkekalan hingga ke akhir hayat.Insha Allah


Salam 0.0 ye


Salam sayang
Diyana


Thursday, 22 June 2017

MANFAAT UTAMA VITAMIN E SHAKLEE

Banyak sebenanya manfaat yg korang boleh dapat kalau consume vitamin e ni..

Vitamin E shaklee terdiri daripada

Vita-E Complex®
Provides 400IU of naturally sourced vitamin E
65 mcg of selenium to complement the activity of vitamin E
38 mg of grape seed extract containing proanthocyanidins, compounds that appear to have more powerful antioxidant properties than both vitamins C and E

Panduan memilih Vitamin E semulajadi bole tgok entri ini





Meh diyana share kat korang semua:


1) MELINDUNGI JANTUNG

    ⥟ Pengambilan harian 800IU (2 kapsul) vitamin E mampu melindungi jantung anda supaya kekal sihat

    ⥟ Meningkatkan kolesterol HDL (Kolesterol Baik)

2) MENINGKATKAN KEMAMPUAN REPRODUKTIF

    ⥟Para lelaki yg mengambil vitamin E 600-800IU sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka

3) ANTIPENUAAN DAN ANTIOKSIDA

   ⥟ Membantu melambatkan penuaan dan dapat mengurangkan garis halus, parut dan bintik penuaan.

   ⥟Mengukuhkan sistem imun tubuh iaitu dapat menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor.


Antara manfaat yg lain:





TESTIMONI PENGGUNA TEGAR VITAMIN E COMPLEX














lots of love
diyana
0167244796

VIVIX IKHTIAR UNTUK NEPHROTIC SYNDROME:BUAH PINGGANG BOCOR


Nephrotic Syndrome adalah satu penyakit yang berkaitan dengan buah pinggang di mana glomeruli atau penapis pada buah pinggang telah rosak atau bocor. 

Ini menyebabkan lebih daripada 3 gram protein terkeluar melalui air kencing di dalam masa 24 jam setiap hari daripada badan. 

Ini dipanggil PROTEINURIA. Ini menyebabkan badan kehilangan banyak protein.

(http://drazwan.blogspot.my/2007/10/nephrotic-syndrome-dan-perawatan.html) 



Simptom atau Gejala Kepada Masalah Penapis Buah Pinggang Bocor


➡ Badan lemah, cepat letih dan tidak bermaya

➡ Kencing berbuih 

➡ Mengalami bengkak di mata dan muka sewaktu bangun tidur

➡ Bengkak di kaki dan pergelangan kaki

➡ Kembung

➡ Sakit perut

➡ Peningkatan berat badan disebabkan oleh lebihan air bertakung dilapisan kulit.



APA ISTIMEWANYA VIVIX ??

Vivix adalah supplemen anti penuaan yg terbaik kerana kandungan resveratrolnya 10 kali lebih berkuasa
berbanding reseratrol itu sendiri.



Apa itu resveratrol?

Resveratrol adalah sejenis plolyphenol yang dipanggil phytoalexin, merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut terhadap penyakit. 

Ia dihasilkan daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya


Tumbuhan yang paling banyak menghasilkan resveratrol adalah anggur, raspberi dan kacang


Menurut Pakar Nutrisi Shaklee,

"Vivix ni repair sel-sel buah pinggang yang rosak, pulihkan dan gantikan sel-sel yang dah mati. Tu sebab buah pinggang akan pulih semula"


Namun apa jua usaha yg dilakukan kuasa penyembuhan dari Allah.

Vivix ini sebagai satu ikhtiar sahaja bukan UBAT yang mampu MERAWAT

Busaha Berdoa dan Bertawakkal

Diyana
0167244796










Sunday, 18 June 2017

AKU DAN DIA: UPDATE BLOG DI LAP TOP..ALHAMDULILLAH

Alhamdulillah,,dapat jugak merasa update blog kat lap top ni.

seronoknya dapat lap top baru dari my hubby,

kalau tak update via phone..tu yg tak tersusun ayat tu.haha

bila tgok balik carca marba..

thank you abang..LOVE U SOO MUCH..


haha..gambar ni time aku nikah dgn suami aku..

berdebar tuu muka ..

sekarang da 2 tahun da kita kawen..thanks bang for every sweet moment yg abg berikan  dalam hidup sayang..

you are my first love and hope it will be last forever..aamiin


sincerely your wife
diyana

KEUNIKAN VITAMIN C SHAKLEE: TEKNOLOGI PEMBEBASAN SECARA BERKALA


Tahukah anda setiap hidangan buah buahan bole membekalkan 45-60mg vitamin c.

Buah buahan akan menghasilkan vitamin c yg lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum
Oleh itu buah yg tidak ranum mengandungi kandungan vitamin C yg sedikit

Kandungan vitamin c pada buah akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada cahaya matahari..

Jadii mcm mana nak dptkan vitamin c yg penuh seperti buah yg ranum??

Dekat sini Diyana ade ceritakan 2 SEBAB KENAPA ANDA KENE PILIH SR VITAMIN C

Check it out.
Meh ambil vit c shaklee, tak rugii pon sbb setiap jam 100 mg vitamin c sentiasa ade dalam darah anda selama 5 jam..

Tambahan pula, vitamin c ni terdapat kandungn bioflavonoids yg membntu penyerapan vit c secara optimum kepada tubuh anda.

Ha, korang mcm mana untung ke untung pilih vitamin C shaklee ni?

love to share
diyana
0167244796



Thursday, 15 June 2017

ISTIMEWANYA VITAMIN E COMPLEX: PANDUAN MEMILIH VITAMIN E


Kenapa Diyana memilih vitamin E shaklee?

1) Vitamin E shaklee bersifat SEMULAJADI

🔷 Macam mana nak bezakan yg semulajadi dan sintetik ni?
Ha, korang kene tgok kandungan pada botol vitamin korang.Kalau ade tulis d-alpha tocopherol tu maksudnye vitamin E tu dibuat dari bahan semulajadi.



2) Penyerapan vitamin E shaklee 2 kali lebih baik berbanding vitamin E sintetik.

🔷 1 kapsul softgel memberikan 400IU vitamin E semulajadi dan 10 mcg Selenium yg membantu penyerapan vitamin E secara optimum.

cer tengok vitamin E yg korang pilih dan consume tu ade kandungan Selenium tak?

3) Dihasilkan tnpa perasa, perwarna dan pemanis tiruan.

🔷 Sekarang ni Vitamin E ni telah DI dengan EPERBAHARUI Exract Grape Seed yang memberikan vitamin e shaklee 20 kali lebih BERKUASA dari vitamin E biasa dan 50 kali berkuasa dari vitamin C

Ha, agak-agak kalau consume ni rugi tak ??😊😉😁

Love to share
Diyana
0167244796

SYUKUR SELALU; NILAI UKHWAHKU BERSAMA SHAKLEE

Alhamdulillah...bersyukur sangat hari ni sebab 2 orang customer Diyana merangkap sahabat baik telah selamat melahirkan bayi mereka yg comel.

.
.
.
.
.

Sebelum bersalin, mereka ada mengambil beberapa set kehamilan shaklee berdasarkan masalah dalam perjalanan kehamilan mereka. Anda yg nak mencuba set kehamilan shaklee bole klik sini 
.
.
.
.

Seronok sangat dapat bantu masalah-masalah kehamilan mereka sehingga berjaya. Bukan keuntungn yg Diyana harapkan namun lebih kepada nilai ukhwah dan dapat membantu mereka spnjang kehamilan dgn produk shaklee itu dah cukup menggembirakan.

.
.
.
.

Doakan Diyana mampu membantu ramai lagi wanita-wanita hamil untuk mnyelesaikan masalah-masalah sepanjang kehamilan mereka. Insha Allah


I am more than willing to help
diyana
0167244796




Sunday, 4 June 2017

BCOMPLEX SHAKLEE VITAMIN SEMULADI

Vitamin  CANTIK
Vitamin  IBU HAMIL
Vitamin  ANTISTRESS
Mempunyai ASID FOLIK semulajadi dgn kadar penyerapan yg tinggi oleh tubuh badan.
99% asid folik di pasaran kebnyakan nye sintetik tau..
Ha, hati-hati.. Diyana sentiasa pilih BCOMPLEX SHAKLEE ni yg berasakan bahan semulajadi berbnding BCOMPLEX sintetik yg lain.
Tak elok tau bnyak-bnyak bahan kimia dlm badan ni..tak mau tak mau..
Nk gune lama kan bdn kita..biarlah apa yg masuk dlm badan kita adalah VITAMIN SEMULAJADI dan terbaik
SHAKLEE IS THE BEST NATURAL SUPPLEMENT
Lots of love
DIYANA
0167244796

SET HAMIL SHAKLEE TERBAIK

Pada anda yg pertama kali nak mencuba set hamil shaklee pastinya anda tertanya tanya apa yg ada dalam SET HAMIL ni...

Energizing Soy Protein

✔Sumber protein yg lengkap dgn 9 jenis amino acid
✔Membekalkan tenaga segera
✔Membantu membina dan memperbaharui sel
✔Membentuk otot dan organ bayi
✔Mencantikkan kulit bayi

Vitalea

✔Bantu hasilkan sel sel darah merah
✔Sebagai pelengkap nutrisi
✔Sesuai untuk ibu-ibu yg mengalami hb low

Bcomplex

✔Memastikan kesihatan saraf
✔Bantu cegah anemia
✔Bantu kurangkan risiko kecacatan saraf janin

Vitamin C

✔Meningkatkan sistem imun ibu
✔Bantu pulihkan luka bersalin
✔Bantu menyerap zat besi secara lebih optimum

Ostematrix

✔Sumber kalsium yg lengkap
✔Bantu kurangkan kejang kaki dan sakit-sakit sendi
✔Membantu menstabilkan tekanan darah

Omega guard

✔Mengawal kolesterol ibu
✔Mengurangkan risiko preeklampsia
✔Membantu pembentukan deria mata dan otak janin

Nak tahu lebih lanjut meh contact Diyana ye.
Kita sembang tepi

I am more than willing to help
Diyana
0167244796

Thursday, 1 June 2017

Hebat ke produk shaklee tu? Tak pernah masuk tv pon!

Hihi..korang tau tak iklan kat tv tu berbayar tau..Bukannya sebab produk tu yang paling hebat then dapat masuk iklan tv. Satu slot iklan 30saat tu kos dia belasan-puluhan ribu.

Tatkala ramai orang dan syarikat lain berlumba-lumba nk buat iklan untuk tujuan pemasaran, shaklee lebih mementingkan perbelanjaan untuk tujuan PENYELIDIKAN dan PEMBANGUNAN produk kesihatan shaklee.

That's it😍😍..yg paling salute sbb syarikat shaklee ni tak pernah lupakan kami kerana sentiasa memberikan bonus tepat pada waktunya.. dan pada LEADER bisnes yg layak dpt melancong ke luar negara tau FREE pulak tu bertaraf 5 bintang..

Wahh best ke best??😍😍

Korang tak kan nk tgok jee?

Jom join ahli! nak tahu kelebihan jadi ahli shaklee?

Tekan no Diyana ye
0167244796

Kita sembang tepi😊😁😍