Wednesday, 23 August 2017

6 SEBAB KENAPA PERLU MEMILIH OMEGA GUARD SHAKLEE

Entri sebelum ni diyana ada cerita tentang tips-tips untuk memilih minyak ikan yg terbaik serta manfaast asid lemak omega 3 untuk kesihatan,

Justeru hari ni macam terpanggil nak share tentang kenapa perlu memilih OMEGA GUARD shaklee

1] Omega guard shaklee telah melalui 3 peringkat PENAPISAN untuk mendapatkan minyak ikan omega 3 yg paling tulen,pekat serta bebas dengan logam berat sepeti PLUMBUM, ARSENIK,MERKURI dan sebagainya.


2] Omega guard mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3semulajadi termasuk EPA,DHA, ALA dan banyak lagi..


3] Omega Gurad adalah bergred Farmaseutikal.

Bermaksud walaupun omega guard bukan UBAT tetapi ianya mampu memberikan kesan yg sama seperti ubat


4] Omega Guard mempunyai kepekatan omega 3 yg lebih tinggi berbanding jenama lain di pasaran


5] Mempunya rasa dan bau ikan yg minimum


6] Diiktiraf oleh FRIENDS OF THE SEA

Untuk memastikan sumber ikan berpanjangan dan kualiti yg terbaik, shaklee memastikan bahawa hanya tempat yg sesuai sahaja untuk menangkap ikan dan pihak shaklee tidak membenarkan peenangkapan ikan ketika ikan sedang bertelur.


Jnagan lepasskan peluang untuk dapatkan promosi omega gurad bulan ni ye

beli 5 botol omega dapat free voucher bernilai RM 60

Korang boleh kongsi dengan member  or family korang untuk dapatkan sebotol sorang,

tak rugi pon kita melabur untuk kesihtaan malah berbaloi-baloi

lots of love
DIYANA

ig: shaklee_bydiyana

0167244796


Tuesday, 22 August 2017

7 KEBAIKAN ASID LEMAK OMEGA 3 UNTUK KESIHATAN



APA itu OMEGA 3?

Asid lemak omega 3 ialah  polyunsaturated fatty acid (PUFA) iaitu sejnis lemak sihat yg sgt diperlukan oleh badan kita untuk manfaat kesihatan.

Ianya membantu dalam penghasilan sel membran. Bila sel membran kita lengkap dgn nutrien/sihat ia membantu pengambilan nutrisi ke dalam sel bdan dengan lebih baik.




ANDA TAHU TAK?

Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

Fungsi EPA
  • Mencegah kanser
  • Mencegah pembekuan darah
  • Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
  • Baik untuk pesakit jantung
  • Menghindar tekanan perasaan
  • Mencegah penyakit darah tinggi                


Tugas DHA
  • Mencegah asma
  • Meningkatkan daya seksual
  • Mencegah sakit kulit
  • Mengelakkan kanser payu dara
  • Mengelak kanser prostat
  • Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
  • Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan


Asid lemak omega 3 tidak boleh dihasilkan sendiri oleh badan. Jadi kita perlu dapatkan daripada sumber makanan atau suplemen.



KELEBIHAN OMEGA 3
1] KESIHATAN JANTUNG
DHA dan EPA adalah bagus untuk mengurangkan KERADANGAN. Keradangan pada tubuh akan menyebabkan kerosakan pada salur darah dan menyebabkan penyakit jantung.
Apabila salur darah sihat, jantung dapat mengepam darah dengan lebih baik. Maka, ia dapat mengekalkan peredaran darah dan irama jantung yang sihat.
Selain itu, omega 3 juga membantu meningkatkan tahap HDL iaitu kolestrol baik untuk tubuh kita.

2] MENYOKONG FUNGSI OTAK 

Otak kita mengandungi 60% lemak.
DHA dalam asid lemak omega 3 penting  untuk membantu kesihatan otak.
Secara ringkas, pengambilan asid lemak omega 3 dapat membantu kesihatan otak dari segi:
  • Memperbaiki fungsi kognitif dan emosi
  • Meningkatkan daya ingatan, pembelajaran dan daya tumpuan
  • Melambatkan kemerosotan mental yang berkaitan dengan penuaan seperti alzheimer, parkinson dan lain-lain lagi.


3] MENYOKONG FLEKSIBILITI SENDI
Asid lemak omega 3 bersifat anti keradangan, asid lemak omega 3 dapat membantu mengurangkan rasa sakit pada sendi.
Antara kebaikan asid lemak omega 3 untuk sendi:
  • Sebagai Pelincir semulajadi dan memudahkan pergerakan
  • Mengurangkan keradangan sekaligus melegakan simptom sakit sendi


4] PERKEMBANGAN BAYI

 Asid lemak omega 3 penting diambil di sepanjang kehamilan untuk  membantu meningkatkan perkembangan sensori, kognitif dan motor bayi.


5] KESIHATAN KULIT
Asid lemak omega 3 bertanggungjawab dalam penghasilan sel membran yang lebih sihat,Bila sel sihat maka laluan untuk nutrisi sampai ke kulit akan lebih mudah. Jdi kulit secara tak lanngsung akan lebih cantik.
OMEGA GUARD dapat membantu mengatasi masalah seperti:
  • kulit kering
  • kuku rapuh
  • rambut kusam
  • gatal gatal
  • ruam kulit



6] Meningkatkan kesihatan imun

BAGAIMANA OMEGA 3 BERTINDAK UNTUK TINGKATKAN IMUN?
  • Menyokong dalam penghasilan B sel dalam badan kita. B sel ini diperlukan dalam badan kita untuk penghasilan antibodi supaya PERTAHANAN badan akan lebih baik


7] KESIHATAN DAN KEMATANGAN SPERMA

Minyak ikan omega 3 memainkan peranan penting dalam badan sebagai komponen fosfolipid yang membentuk struktur membran sel termasuk sel sperma untuk membantu kepa KEMATANGAN dan KESIHATAN sel sperma.

LOVING TO SHARE
DIYANA
0167244796



Sunday, 20 August 2017

4 TIPS PEMILIHAN MINYAK IKAN YANG TERBAIK

Ramaii yg sedar tentang kelebihan omega 3 dalam kehidupan seharian.Namun tahukah anda bagaimana nak memilih minyak ikan yg terbaik untuk manfaat kesihatan anda dan keluarga.

Di sini diyana kongsikan serba sedikit tentang beberapa tips untuk memilih minyak ikan omega 3 yg terbaik.


TIPS 1: Pilih Gred FARMASEUTIKAL 

-  Farmaseutikal bermaksud minyak ikan ini mempunyai gred yg tertinggi dan telah melalui banyak 
proses penapisan serta mempunyai ketulenan yang tinggidan beabs daripada LOGAM BERAT.





TIPS 2: Pilih minyak ikan yg dihasilkan dari ikan yg kecil

KORANG TAU TAK ?.

Bila ikan yg KECIL diambil untuk dijadikan MINYAK IKAN maka potensi LOGAM BERAT dan toksin seperti PLUMBUM, MERKURI dan ARSENIK adalah sgtt rendah.
Berbanding dengan ikan yg BESAR yg berpotensii mempunyaii KADAR LOGAM BERAT dan toksin yg lebih tinggi dan boleh memudaratkan kesihatan.
Minyak ikan kod adalah jauh lebih baik daripada ikan yu, tetapi ikan kod juga termasuk sebagai ikan besar dan hidup lebih lama. Ini memberikan mereka masa dan peluang untuk menyerap toksin yang banyak dalam laut.
Jadii pilihla minyak ikan yg betul untuk anda dan keluarga mendapat kesihatan yg terbaikk

TIPS 3:Pilih Minyak Ikan yg meepunyai paras omega 3 yg tinggi




Ini SANGAT PENTING:
  • Jumlah kandungan minyak mungkin 1000mg atau 1200mg
  • Periksa kandungan EPA dan DHA dan jumlahkan.
  • Tolakkan jumlahnya dengan Omega 3, anda akan dapat minyak pengisi @ FILLER!
Sekiranya jumlah minyak 1000mg:
  • Contoh brand 1 : EPA 180mg DHA 120mg = jumlah Omega 3 — 300mg Filler — 700mg
  • Contoh brand 2 : EPA 396mg DHA 264mg = jumlah Omega 3 — 660mg Filler — 340mg
  • Contoh brand 3 : EPA 540mg DHA 360mg = jumlah Omega 3 — 900mg Filler — 100mg
Minyak filler ni digunakan untuk mengisi softgel selepas memasukkan Omega 3. Contoh minyak filler ini ialah minyak dari mata atau perut ikan yang diproses, minyak omega 6 ataupun ada minyak ikan diisi AIR sebagai filler. Dan kalau anda hendak tahu, peraturan FDA menetapkan filler hanya boleh dimasukkan 15% maksima.




  TIPS 4: Mempunyai persijilan IFOS (international fish oil standard)
- IFOS ialah sebuah organisasi iatu pihak ketiga yg menguji minyak ikan dan menerbitkan analisis terperinci keputusan di laman web mereka untuk rujukan orang awam.Jadi secara tak langsung anda boleh memilih minyak ikan yg terbaik tanpa rase was was.


Jadilah pengguna yg bijak untuk memilih minyak ikan yang terbaik..

Semestinya pilihan yg bijak membantu memberikan kesihatan yg buat anda dan keluargga.
omega guard shaklee mempunyai keempat-empat kriteria yg menjadikan ianya minyak ikan yg selamat dan terbukti berkesan.

lots of love 
diyana
0167244796


credit to BLOGGER Raihanah Ahmad 

Sunday, 13 August 2017

3 SEBAB KENAPA ANDA PERLU MEMILIH SHAKLEE SEBAGAI SUPPLEMEN?

Alhamdulillah, setelah lama bersawang blog ni, akhirnya pada pagi ni dapat kekuatan untuk berkongsi kepada anda semua tentang KENAPA ANDA PERLU MEMILIH SHAKLEE SEBAGAI SUPPLEMEN

.
.
.

.

Shaklee adalah peneraju Syarikat nutrisi semulajadi di Amerika Syarikat

Shaklee percaya  setiap individu mempunyai tanggungjawab menggalas amanah yg diberikan untuk menjadikan dunia ini lebih baik dan lebih selamat demi anak-anak dan generasi masa hadapan.


Antara 3 sebab kenapa ANDA perlu memilih shaklee sebagai supplemen.

JOM ikuti 3 Falsafah Shaklee ini:


SELAMAT

1] Lebih 300 juta telah dilaburkan oleh Shaklee dalam ujian klinikal, penyelidikan serta pembangunan produk

- Diyana rase lebih selamat sebagai pengguna bila tahu shaklee telah menjalankan kajian yg menyeluruh terhadap produk shaklee ni,,Anda bagaimana?


2] Lebih 100, 000 UJIAN KUALITI setiap tahun untuk memastikan ketulenan dan keberkesanan produk.

- Alhamdulillah, tiada keraguan lagii..Syukur Diyana telah bertemu dengan produk shaklee nii..
  SELAMAT untuk digunakan.

3] Shaklee telah MEYARING lebih 350 bahan cemar, racun serangga dan bendasing untuk setiap bahan botani baharu yg digunakan untuk pemprosesan produk

- No doubt to choose shaklee as your supplement




MESRA ALAM

1] Tiada BAHAN PENGAWET, PEMANIS ATAU PERASA TIRUAN.


2] Produk shaklee adalah BEBAS GMO dan disahklan melalui Program Pengekalan Identiti (IPP) dimana produk dijaga supaya tidak diubahsuai GENETIK darii peringkat PENANAMAN sehingga pemprosesan dijadikan serbuk.


3]GLUTEN dan PARABEN FREE

- PARABENS ni adalah antara sejenis bahan kimia yang selalu kita jumpa dalam produk kesihatan & kecantikkan kulit. 

Malah dalam produk penjagaan bayi pun ada tau, huhu. Kesan jangka masa panjang penggunaannya boleh mendatangkan pelbagai penyakit kronik seperti kanser, kerosakan buah pinggang, penyakit kulit dan lain-lain.

Istimewanya Shaklee adalah dalam setiap produknya memang tiada bahan Parabens ni.





TERBUKTI

1] Lebih 100 KERTAS SAINTIFIK,90 daripadanya telah diterbitkan dalam jurnal



2]Kajian Pemakanan Supplemen Shaklee {LANDMARK STUDY] telah membuktikan bahawa pengguna shaklee yg telah menggunanakan produk shaklee selama 20 tahun memiliki kehidupan yg lebih sihat berbanding mereka yang tidak mengambil supplemen langsung atau yang mengambil single-multivitamin



.
.


DAN yg paling penting segala ujian yg shaklee dilakukan bukan keatas HAIWAN.Semuanya dilakukan ke atas REAL LIFE HUMAN.

Dan semestinya  HALAL kerana telah diakui oleh ISA (ISLAMIC SERVICES AMERICA).Sebuah badan yg telah diiktiraf oleh JAKIM





DIYANA

0167244796

founder of MILLIONAIRE EMPIRE













[IMPIANKU SETINGGI GUNUNG EVEREST]

iyee jgn pernah takut untukk bermimpi!!

Jangan pernah takutt untukk mempunyaii IMPIAN
Mimpilah yg indah-indah..tak salah..tapii BERTINDAKLAH untuk menjadikan mimpi yg INDAH itu satu realitii
.
.

Realiti yg memberikan
KEBEBASAN dari segala HUTANG PIUTANG
KEBEBASAN dari segiii MASA bersama keluarga
KEBEBASAN untuk memberi MANFAAT kepada orang lain
.
.

InshaAllah semuanya Diyana percaya dan yakin dengan BISNES shaklee yg diyana ceburi pada ketika dan saat ini dapat memberikan KEBEBASAN tersebut.

KORANG pasti ada IMPIAN yg setinggi gunung kaann?

Jom jadikan ianya BIG WHY untuk BERJAYA..

Berjaya dalam BISNES yg hanya BERMODAL KECIL tetapi KEUNTUNGAN tanpa HAD.

Nak tahu lebih lanjut?
Jom bersama diyana di MILLIONAIRE EMPIRE
.
.

Lets HIT that CHALLENGE
Diyana
MENTOR BISNES SHAKLEE ANDA
0167244796


Tuesday, 8 August 2017

[KAYA HARTA KAYA JIWA- JOM BINA BISNES]

Kalau dulu duit belanja sekolah kita berapa?

Paling banyak rm1 - rm2 kann

Kadang sempat lagiikk nak carry forward duit tu untuk esoknya

Sekarang agak2 kita bagii anak kita belanja sekolah sorang rm2 belum tentu mereka dpt carry forward duit untuk blnja hari esoknya

Betul ke betul?

Akan datang terpikir diyana berapa pula duit belnja sekolah untuk mereka?

Sehari mgkin rm 5..Mungkinn🤔

Usah terlaluu dipikirkan perbelanjaan yg semakinn meningkat

Bermula lah sekarang untuk melihat perubahan kewangan anda pada masa 5-10 tahun akan datang

Bermulalah untuk berniaga kerana 9/10 rezeki itu datangnya melalui perniagaan

Berniaga bukan sekadar untuk meraih KEUNTUNGAN tetapii lebih kepada tarbiyah untuk kita lebih sabar dan bersyukur serta dpt membantu orang di sekeliling kita

Diyana suka membantu anda untuk jana pendapatan melalui bisnes yg diyana ceburi ini iaitu bisnes SHAKLEE 

Modal serendah RM79.50 sahaja

5 tempat kosong buat anda untuk diyana gilap sehingga berjaya

Do whatsapp me now

I am more than willing to help
DIYANA
0167244796